Rogić: “Zadar napokon ima svoj prvi klub mladih!”

U srpnju ove godine Udruga CINAZ je pokrenula projekt otvaranja prvog kluba mladih u Zadru pod imenom KLOOZ. Projekt kluba mladih je odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih krajem kolovoza, koje je prepoznalo važnost ovog projekta za mlade grada Zadra.

Klub je zamišljen kao javni prostor namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih u Zadru, a nalazi se u Providurovoj palači u prostorijama Udruge CINAZ.

Razne radionice i aktivnosti biti će provedene u samom klubu, a voditelji radionica su eksperti u svojim strukama, članovi CINAZ-a i volonteri kluba. Sve usluge kao i radionice koje nudi klub su besplatne.

Razgovarali smo s voditeljicom kluba i koordinatoricom Udruge CINAZ, Moranom Rogić, koja nam je rekla kako joj se napokon ostvario dugogodišnji san o radu s mladima. Cijela ideja pokretanja kluba zapravo joj je došla na zamisao sasvim slučajno. Udruga Cinaz je od siječnja započela suradnju s Info zonom iz Splita, gdje se uključila u projekt formiranja Info točaka.Voditelji Info zone informirali su je o natječaju koje svake godine raspisuje ministarstvo te je Morana odlučila prijaviti taj projekt.

Prvi klub mladih u Zadru, kako kaže Morana koja nije krila sretno lice, pun je eksperata i mladih ljudi koji su spremni napraviti neku promjenu u gradu Zadru. Što se tiče programa kluba, istaknula je kako će u klubu svatko naći nešto za sebe – od različitih informativnih brošura, knjiga, dnevnog i mjesečnog tiska do tematskih večeri i radionica.

Klub mladih u svom programu nudi radionice poput novinarske koju će voditi Nenad Vertovšek, radionicu za kritičko mišljenje u vodstvu Bruna Ćurke, filmsku radionicu koju će vodit Erik Lončar, a u programu su još fotografska, medijska, umjetnička i radionica profesionalne orijentacije.

No, to nije sve. Tako klub mladih KLOOZ nudi i razne usluge poput besplatnog pristupa internetu, čitaonice i usluge individualnog savjetovanja i informiranja mladih. Tu su i ostale aktivnosti kao što su književne večeri u kojima ćemo uglavnom  ugostiti pisce i pjesnike  iz Udruge ZaPis i studente, filmske večeri, društvene igre i razne tribine i okrugli stolovi.

Info točka jedna je od važnijih usluga koje klub pruža. Njome će biti prezentirani edukativni i informativni materijali, informacije iz svih područja nacionalnog programa za mlade.

Jako mi je žao što u Zadru nema više udruga koje se bave mladima i koje su spremne učiniti neke promjene i što nema općenito više pojedinaca koji su uključeni u aktivizam mladih i koji rade projekte za mlade. Nadam se da će udruga CINAZ , naši članovi i naši volonteri promijeniti i učestalo mijenjati sliku grada Zadra, kritizirala je Morana stanje u Zadru.

– Zanimljivo je da je ime kluba zapravo poruka koja govori da tragovi mladih vode do nas, rekla nam je Morana.

Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 15 sati do 21 sat.

Broj mjesta na radionicama je ograničen na 15 sudionika po radionici, a prijave su već počele za filmsku radionicu ” The Film Itself”.

Zainteresirani se mogu javiti na email adresu [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...