Zadranka Barbara Bilić – programerka, glumica i model

Organizatori Foto dana mladih odlučni su da njihov projekt traje tokom cijele godine uz vrhunac u Zadru od 02. do 05. svibnja 2013. godine. Do tada pružaju priliku mladim umjetnicima diljem Hrvatske da se predstave, razviju i postanu još bolji. Među njima našla se i Zadranka Barbara Bilić! Intervju nastao u suradnji sa portalom Foto dana mladih pročitajte u nastavku.

Naizgled nespojive tri zanimacije Barbara Bilić je uspješno ujedinila. Zarađuje kao programer, zabavlja se i uživa kao model, a želi postati glumica i upisati Akademiju dramskih umjetnosti. Kaže i da je fotografija i modeling dio nje i da će se time baviti uvijek. Upozorava druge modele da previše vremena troše na šminku, a mladim fotografima poručuje da se usude prijeći granice! U nastavku pročitajte intervju i saznajte što Barbara savjetuje mladim fotografima i kakva je atmosfera bila na prošlim Foto danima mladih.

 

Kako je nastao interes za modelingom kod tebe?

– Oduvijek me zanimala fotografija, obožavam biti iza fotoaparata i namještati scenu, odnosno priču u fotografiji. Našla sam ljude slične sebi, koji su jednako voljeli fotografiju. Tako je jedna prijateljica imala par ideja, ali ne i modela, pristala sam na ideju da joj pomognem i onda smo zaključili da mi to ne ide loše.

 

Voliš li više stati pred fotoaparat prijatelja ili prijateljice, tko bolje radi?

– Nikad nisam to gledala na taj način, muški/ženski fotografi jer mislim da je najbitnija ideja i kreativnost fotografa. Ne postoji loš fotograf, samo fotograf koji ima malo iskustva i kojeg je strah prelaziti granice.

 

Model Foto dana mladih si od samog početka, kako ti je bilo?

– Foto dani mladih su mi omogućili da upoznam mnogo ljudi koji imaju iste zanimacije i slične poglede na svijet kao ja. Postala sam dio ekipe modela još prve godine u Kutini, a druga godina održavanja ovog natjecanja mi je vise bila kao izazov jer me zanimalo da li će me žiri izabrati među top pet. Svi uvijek testiramo svoje granice tako sam i ja napravila u ovom slučaju, zanimalo me koliko sam “dobra” u poziranju. Na kraju sam očito bila toliko dobra da treće godine manifestacije postajem članica organizacije, točnije koordinatorica modela.

 

Čime se trenutno baviš i što želiš biti „kad narasteš“ ?

– Trenutno se bavim programiranjem i uživam u tome, ali oduvijek mi je bila velika želja da postanem glumica i upišem Akademiju dramskih umjetnosti! Poziranje fotografima ne naplaćujem tako da ne gledam to kao na posao kojim bih se bavila, ali sam uvijek voljna upoznati mlade fotografe koji su voljni naučiti još i prelaziti svoje granice znanja. Svijet fotografije je dio mene, on nikada neće samo nestati iz mog života. Nadam se da ću se uvijek baviti time.

 

Tvoj savjet mladim modelima i fotografima?

– Nažalost mnoge mlade djevojke danas imaju razne komplekse i nisu svjesne svoje ljepote… Ljepota je samopouzdanje, najmanju ulogu ima majka priroda, malu ali ipak ne i nevažnu. Cure, šminka vas ne čini ljepšima!Osim ako naglasite svoje darove npr. oči ili usne, ali nemojte prelaziti granice koje se uvažavaju samo kad idete u maškare. Budite samopouzdane, ponosne time tko ste i uvijek nasmijane! A fotografi: nemojte se bojati napraviti nešto novo, i nemojte se ograničavati.

 

Ukoliko vam se sviđa fotografija, a željeli biste se aktivnije uključiti u druženje s mladim fotografima, posjetite Foto dane mladih i pogledajte sve detalje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...