Monti izlazi na izbore na čelu nove koalicije

Talijanski premijer Mario Monti izjavio je da će na parlamentarne izbore u veljači izaći na čelu nove centrističke koalicije “S Montijem za Italiju” kojoj trenutno ispitivanja javnog mišljenja daju jedva nešto više od 12% glasova na skorašnjim izborima.

Monti (69), bivši povjerenik Europske komisije koji je zamijenio na dužnosti premijera Silvija Berlusconija u studenome 2011. kada se Italija borila da izbjegne financijsku krizu, najavio je prošlog tjedna da će se kandidirati za drugi mandat.

“Nadam se da će (nova koalicija) pomoći u poboljšanju politike i da će probuditi interes onih Talijana koji su okrenuli leđa politici da se ponovno aktivno uključe u javne poslove”, rekao je Monti.

Prema ispitivanjima javnog mišljenja, do 50% birača planira biti suzdržano ili još nije odlučilo komu će dati svoj glas na izborima 24. i 25. veljače.

Anketa koju je proveo institut Tecne pokazala je da će Montijeva koalicija vjerojatno privući jedva nešto više od 12% birača te da zaostaje za Demokratskom strankom (PD) Piera Luigija Bersanija te Berlusconijevom strankom Narod slobode (PDL).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...