Koja sultanija vam je zgodnija: Hurem ili Firuze?

Sudbonosni dolazak lijepe Firuze vratio osmijeh na lice Sulejmanu Veličanstvenom, no s druge strane donio je tmurne dane sultaniji Hurem.

Lijepa Firuze sultana Sulejmana svojim senzualnim plesnom bacila je na koljena, a Hurem u depresiju.

Mudrom igrom sultanija Hatidže opako se osvećuje Hurem kojoj zamjera to što joj je otkrila s kim ju je Ibrahim varao. Hatidže je sultanu na pladnju servirala novu miljenicu kojoj jednostavno nije ni pokušavao odoljeti.

Cansu Dere, bila je Miss Turske 2000., no turska vlada joj je zabranila odlazak na finalni izbor, jer se održavao na Cipru u grčkom dijelu Nikozije. Kao model, nosila je revije najpoznatijih turskih modnih dizajnera, a nastupila je i na nekoliko modnih revija u Parizu 2002. i 2003. Popularnost joj je najviše donijela naslovna uloga u seriji ‘Sila’.

Crvenokosa ljepotica Meryjem Uzerli nije misica, ali kao da jest. Turski agenti navodno počeli su tražiti agente u Sjedinjenim Državama. Pregovara se o gostovanjima u hit serijama, ali i o većim filmskim ulogama. Meryjem čini se ima više sreće u ljubavi u privatnom životu, jer je trenutačno tik do oltara.

Lik Hurem ima ogromnu prednost pred egzotičnom ljepoticom Firuze. Sa sultanom Sulejmanom I. imala je petero djece, Mehmeda, Mihrimah, Selim, Bajazit i Džihangir.

Firuze je osvojila sultana znanjem poezije i sviranjem harfe, kao i riječima da je njena sudbina.

Hurem pak osjeća kako se sultan sve više i više udaljava od nje, a približila ih nije ni bolest najmlađeg sina.

Hurem ludi gledajući privatne zabave u sultanovoj ložnici, a svoj je bijes usmjerila na krivu ropkinju za koju je naredila da je ubiju, što se ipak nije dogodilo. Za koju ljepoticu vi navijate?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...