Osma Hrvatska rafting regata “Zrmanja 2013.”

I ove godine, kao i prethodnih 7, usprkos svim poteškoćama, društvenim i ekonomskim previranjima, kao i evidentnoj eroziji prostora u kojem se ova regata odvija, ona, po osmi put, žilavo i vjerodostojno, svojim postojanjem želi pokazati kako ovaj predivni prostor, iako zapostavljen nepoštenim povijesnim hipotekama bezuvjetno i bez alternative može i mora prihvatiti ovakav oblik turizma kao relevantan faktor i kao vrlo objektivnu i utemeljenu granu društvenog i ekonomskog razvoja.

Kao i svih prethodnih godina, ovom projektu, odazvala se šira društvena zajednica; hrvatska javnost, institucije Europe i svijeta. Naravno, osim lokalne samouprave koja niz godina ne želi vidjeti, ni prihvatiti sve ono što Hrvatska i svijet već odavno vide.

Šaroliko društvo svih društvenih slojeva (turizma, medija, znanstvene zajednice, humanitarnih udruga, sportskih klubova, menadžmenta, politike i diplomacije) će se spustiti niz rijeku Zrmanju dana 27.04.2013 godine u 40-ak raftova i tako po osmi put  potvrditi sve unaprijed napisano i podsjetiti sve relevantne čimbenike da se ovdje, kao što reče putopisac: „na zalasku svemira otvara novo svijetlo“ koje bezuvjetno pokazuje da se ne želi ugasiti i na sve unaprijed namijenjene statuse ne pristaje i neće nikada pristati!

S obzirom na činjenicu da se ova regata smatra i neformalnim početkom turističke sezone aktivnog odmora i turizma, pozivamo sve građane, prijatelje, partnere i zaljubljenike u prirodu, da nam se pridruže u navijanju dana 27.04.2013. godine na 8. HRVATSKOJ RAFTING REGATI – ZRMANJA 2013.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...