U Sloveniji najavljen novi val facebook prosvjeda

Za danas su u Sloveniji najavljeni novi prosvjedi protiv domaćih političkih elita i vlade, a već bi se sutra mogli prvi put u većem broju u Ljubljani okupiti i pristaše premijera Janeza Janše kako bi izrazili neslaganje s porukama prosvjednika.

Prosvjedi protiv slovenskih političkih i gospodarskih elita periodično se ponavljaju u slovenskim gradovima već više od dva mjeseca. Prosvjedi koji se sazivaju preko facebooka usmjereni su protiv korupcije i klijentelizma lokalnih političara, ali i vlade u cjelini, a danas će imati i pomalo karnevalski štih.

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, prosvjednici su najavili da će se večeras okupiti u središtu Ljubljane s papirnatim maskama koje će onda simbolično spaliti ispred zgrade slovenskog parlamenta, tražeći odlazak sadašnje vlade te formiranje prijelazne, koja bi državu vodila do prijevremenih izbora.

Veći dio prosvjeda fejsbukovaca u Ljubljani je najavljen za petak rano popodne, kada će se, prema očekivanjima, njih više tisuća okupiti na Kongresnom trgu. Kako su javili slovenski mediji, dva sata prije toga na istom će se mjestu održati i skup pristaša sadašnje vlade i premijera Janeza Janše.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...