Hurem se boji da će Sulejman oženiti Firuze

Obzirom da je član dinastije Safavida i u srodstvu je sa šahom Tasmapom, Firuze ne smije boraviti u sultanovom haremu, a Sulejman mora donijeti odluku koja je važna za Hurem.

Iako djeluje samouvjereno, Hurem se ipak pribojava sultanove odluke – ili će Sulejman narediti Firuzino smaknuće, odnosno otjerati s dvora, ili će je morati oženiti!

S obzirom da Firuze nije bila špijunka, te da je bila primorana tajiti svoj pravi identitet kako je sultan i Ibrahim-paša ne bi vratili u Perziju gdje je čeka sigurna smrt, sultan je vrati natrag u odaje za miljenice dok ne donese konačnu odluku o njezinoj sudbini.

Sultanova miljenica i supruga vidno su šokirane novonastalom situacijom na dvoru: Hurem se boji da će Sulejman htjeti oženiti Firuze kako bi ostala u haremu, dok Firuze strahuje da će po posljednji put vidjeti sultana – ili će je dati ubiti ili će je vratiti u Perziju!

U međuvremenu, Mahidevran nagovara sina Mustafu da se posavjetuje s Ibrahimom prije braka, Nigar odbija otići s Rustem-agom u Teku, a Helena sve teže podnosi boravak na Mustafinom dvoru. Njezin najgori neprijatelj, Fatma, ovaj joj je put pripremila zamku iz koje će se teško moći izvući…

Što je Sulejman odlučio i kako je njegova odluka utjecala na Hurem i Firuze, doznajete u novoj epizodi ‘Sulejmana Veličanstvenog’ već večeras u 21 sat na RTL Televiziji!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...