Kava s fotografima

Ekipa Foto dana mladih subotu ujutro 2. ožujka proveli su u zagrebačkom kinu Europa. Pozvali su mlade fotografe na druženje i častili kavom. Bila je to prilika da fotografi saznaju sve o projektima Foto dani mladih i Najbolje u Hrvatskoj za EU.

Prvi projekt jedinstven je u cijeloj Hrvatskoj i predstavlja priliku da mladi fotografi pokažu koliko znaju i upoznaju nove ljude. Projekt Najbolje u Hrvatskoj za EU pokrenut je krajem veljače. Glavni cilj je poslati fotografije mladih autora na razglednicama po cijeloj Europi. Zadatak za fotografiranje su najbolje lokacije u Hrvatskoj što su već izabrali građani.

Na druženju najviše pitanja bilo je na račun kategoriziranja fotografija za Najbolje u Hrvatskoj za EU. Ograničenje od 33 fotografije se odnosi na jednu županiju. To znači da se računaju svi gradovi u njoj. Recimo ako fotografiraš Karlovac, Ozalj i Ogulin, sve zajedno može imati maksimalno 33 fotografije jer spadaju u istu karlovačku županiju. Foto dani mladih i Najbolje u Hrvatskoj za EU su odvojeni projekti, tako da jedna prijava ne ovisi o drugoj.

Ovo druženje je bila i prilika da pitamo mlade fotografe kakav je njihov stav prema Europskoj uniji, ipak se prijavljuju na natječaj koji pozdravlja EU.

– Ne želim ulaziti u politička pitanja oko Europske unije, ali svakako sam za naš ulazak u EU. Meni kao mladom fotografu to otvara mnoge mogućnosti. Stvara se veće tržište na kojem mogu dobiti posao i gdje će se vidjeti kvaliteta mog rada. – rekao je Jan Serdar, mladi fotograf iz zagrebačke IX. gimnazije.

Jedva čekamo iduće druženje. U međuvremenu se priključi ekipi Foto dana mladih i prijavi se na neki od trenutnih projekata, sve piše na www.fotodanimladih.com.hr

[nggallery id=234]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...