Riječani oduševljeni fotografijama Velog Lošinja!

Dvadeset fotografija danas je zaustavljalo prolaznike po Rijeci. Na Jadranskom trgu postavljene su na izložbi najbolje fotografije s prošlogodišnjih Foto dana mladih sa Velog Lošinja. Riječane su oduševile kulturna i prirodna baština te hostel prikazani kroz objektiv mladih fotografa.

– Izložba je jako lijepa, fotografije su jako nadahnjujuće i na svakoj se vidi kako mladost i ideje izviru iz njih. Nevjerojatno je da su to sve fotografirali mladi fotografi do 20 godina. Ja mislim da za takvo nešto treba poseban dar. – rekla je Ana-Marija, studentica na Medicinskom fakultetu u Rijeci koja se slučajno našla na Trgu.

Osim slučajnih prolaznika, izložbu je posjetilo i puno mladih riječkih fotografa. Raspitivali su se o uvjetima natjecanja i gledali dosadašnje najbolje fotografije. Oduševila ih je ideja da mladi uče od mladih i razmijenjuju iskustva.

– Slučajno sam naišla na izložbu i stvarno mi je drago. Cijenim što su mladi ljudi i na fotografijama. Dakle nije samo u kadru arhitektura i priroda, nego je uklopljena i figura čovjeka u cijelu sliku. Svakako ću se prijaviti. – ispričala je Stela nakon što je pogledala izložbu.

Foto dani mladih su zamišljeni kao druženje mladih fotografa do 20 godina i to ih čini jedinstvenim natjecanjem u Hrvatskoj. Četiri dana druženja će posliti kao vrijeme za fotografiranje, druženje i sklapanje novih prijateljstava. Prijave za ovogodišnje natjecanje u Zadru traju do 10. travnja i još uvijek se nije kasno prijaviti preko www.fotodanimladih.com.hr.

[nggallery id=253]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...