Tomislav Bralić i klapa Intrade na američkoj turneji

Tomislav Bralić i klapa Intrade ne prestaju s novim izazovima i kad već pomislimo da su postigli sve u karijeri i da nemaju što novog ponuditi ponovno nas ugodno iznenade. Odlazak u Ameriku na turneju po velikim američkim gradovima ,u prestižnijim dvoranama je vrhunac u njihovoj sjajnoj karijeri! Vođeni istraživanjem na društvenim mrežama odabrali smo četiri grada u kojima će se održati koncerti, rekli su nam organizatori iz Scardona World Music.

Prvi u nizu je koncert u Hammerstein Ballroomu u New Yorku 4. travnja, a slijede Cleveland, Chicago i Detroit. U tim gradovima žive brojni pripadnici hrvatske dijaspore, a ovu vrstu glazbe rado slušaju i pripadnici drugih naroda koji tu žive, kao i Amerikanci koji su posjetili naš Jadran, a nisu zanemarivi ni oni koji se bave istraživanjem svjetskog folklora.

Njih tridesetak na njujorški koncert stižu autobusom iz četiri sata udaljenog Bostona. Prema pozivima i rezervacijama koje još uvijek pristižu obožavatelji će na put iz New Hampshare, Baltimora,Washington DC-ja, a nekolicina ce doletjeti čak sa Floride. Najprije su se rasprodale VIP ulaznice. Najveći, kako ih tu nazivaju, “die hard fans”, već su sve ulaznice rezervirali u pretprodaji, a nakon koncerta će se osobno susresti sa svojim ljubimcima, popiti piće, podijeliti utiske s koncerta, poslikati se za uspomenu.

Članovi klape mogu se pohvaliti i ovogodišnjom nominacijom za Porin u kategoriji za Najbolji video program, gdje su nominirani DVD izdanjem koncerta u „Areni Zagreb“ , koji je prodan u zlatnoj nakladi i kojim su pokazali svu svoju vrijednost kao i da su zreli za nastup u bilo kojoj svjetskoj dvorani. Novi album „Sritan čovik“, koji ulazi u konkurenciju za iduće izdanje „Porina“, promovirat će i na velikim sjajnim američkim pozornicama.Klapa je prošle godine održala i dva rasprodana koncerta u Kanadi i to u prestižnom „Living Arts Centru“, u Torontu a ova turneja im je najveći izazov karijere!

Turneja je u organizaciji Scardona World Music ,koja je vrlo uspješno organizirala turneju klape Cambi u Americi i Kanadi. Sigurni smo kako će se članovi najuspješnije hrvatske klape vratiti puni dojmova , zadovoljni uspjehom koji su postigli u, više i ne tako dalekoj nam, Americi.

I prije službene najave datuma ove američke turneje, interes za ulaznicama samo je dodatno pogurao organizatore da čim prije objave datume i imena gradova.

 

U dvorani gdje su nastupili Eminem, Rihanna, Nicki Minaj…

Probijanje leda rezervirano je za koncert u New Yorku, koji će se 04.04.2013., održati u prestižnoj dvorani Hammerstein Ballroom, u kojoj su nastupila i poznata svjetska imena poput – Rihanna, Eminem ,Nicki Minaj, Kanye West, Keyshia Cole, 30 Seconds To Mars i drugi .

Dva dana nakon koncerta u New Yorku, Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupaju u Clevelandu, a upravo na tom koncertu prijavljen je dolazak gostiju iz raznih dijelova Amerike.

Treći grad koncertne turneje je Chicago, predivna dvorana Congress Theater. Upravo u ovoj dvorani nastupili su i – David Guetta, De La Soul, Lauryn Hill, Prince, The Prodigy, Snoop Dogg i dr.

Tek nakon popisa svih ovih eminentnih glazbenika koji su nastupili u spomenutim dvoranama, vidljivo je koliko je teško dobiti mogućnost nastupa u tim dvoranama. To je potvrda koliko je klapska pisma cijenjena u svijetu i koliko želi osjetiti onu emociju koju jedino klapsko pjevanje može pobuditi, a kada to rade Tomislav Bralić i klapa Intrade, onda je doživljaj potpun. Sigurni smo da su svi oni koji su već nabavili svoju ulaznicu za jedan od ovih koncerata već sada uzbuđeni jer klapa itekako je. Svakodnevne probe dodatno ih čine spremnima za nove pobjede i osvajanje novog tržišta.

I za kraj ove samostalne američke turneje, ostao je koncert u Detroitu, dvorani Fillmore.Na turneji je klapa pojačana svojim bandom koji ih prati na svim velikim koncertima, tako da će publika imati kompletan ugođaj – od a capella dijela koncerta do dijela koncerta u kojem s bandom izvode najveće hitove i publiku dižu na noge.

Klapsko pjevanje prepoznato je i zaštićeno od strane UNESCO-a, a svakim novim izvođenjem, svakim novim nastupom klape dodatno opravdavaju svoj status.Tomislav Bralić i klapa Intrade pripremili su blok tradicionalnih klapskih pjesma za ovu turneju kojim svugdje oduševljavaju publiku i kojima su započeli karijeru, nastupali na svim klapskim festivalima , objavili album sa tradicionalnim pjesmama „Kameni grad“ . Svojom izvedbom „Jute sam se zajubija“ na zadnjem zagrebačkom koncertu u Domu sportova digli su dvoranu na noge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...