Kraljica oglasom traži kuhara, godišnja plaća je 207 tisuća kn

Buckinghamska palača objavila je oglas za posao na svojoj službenoj internetskoj stranici kojim traži zamjenika šefa kuhinje. Kao godišnja plaća navodi se iznos od 23 tisuće funti (oko 207 tisuća kuna) za 45-satni radni tjedan. Budući zaposlenik kraljice Elizabete II. (87) mora biti spreman pripremati bankete za 200 gostiju kao i prijeme za 800 uzvanika te biti dobar poznavatelj francuske kuhinje. Mora imati značajno iskustvo u ugostiteljskim objektima s pet zvijezdica te pripremati svježa jela u skladu s najvišim kriterijima kvalitete.

Iako će većinu godine raditi u Buckinghamskoj palači, glavnoj rezidenciji kraljice, budući zaposlenik mora biti spreman godišnje tri mjeseca provesti u drugim kraljevskim rezidencijama, poput dvorca Balmoral u Škotskoj ili palače Sandringem, na istoku Engleske. Smještaj je osiguran, a zainteresirani kandidati na oglas se mogu prijaviti do 10. svibnja.

Darren McGrady, koji je radio u Buckinghamskoj palači 15 godina, otkrio je da kraljica za doručak jede žitarice, kruh s pekmezom i čokoladni kolač dok je za ručak njeno omiljeno jelo riba. U večernjim satima uživa u ‘Zazi’, koktelu od džina i vermuta Dubonnet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...