Nekić:”‘Nit smrdi, nit miriše’ je sleng, a ne uvreda”

U predizbornoj kampanji koja je još u tijeku zadarski se HDZ malo zaigrao nedopuštenim rječnikom pa je dobio »packu« iz Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zadra. Sporan je bio banner koji su po njihovoj narudžbi objavila tri lokalna portala, a koji je glasio: »Zadarska ljevica pita Zagreb: Milanoviću, imaš li drugog kandidata?… brate ovaj nit smrdi, nit miriše«. Budući da se aludira na Ivu Bilića, nezavisnog kandidata SDP-a, socijaldemokrati su promptno od Izbornog povjerenstva zatražili da reagira u skladu sa svojim ovlastima što su oni i učinili.

Povjerenstvo je zatražilo od marketinga 057 radija da dostavi podatke o naručitelju nakon čega je stigao dopis gdje je navedeno da je naručitelj bannera Joso Nekić u ime liste kandidata za gradonačelnika Božidara Kalmete. U odredbi članka 37. Zakona je propisano da izbornu promidžbu sudionici vode slobodno, otvoreno, javno i argumentirano, a suprotstavljanje i sučeljavanje treba biti obrazloženo i utemeljeno na činjenicama, izvijestili su iz Gradskog izbornog povjerenstva koje je potom ocijenilo da je ovdje, ipak riječ o postupanju koje se drži nepravilnošću u izbornoj promidžbi.

Naručitelj bannera, Joso Nekić, pak ne vidi baš ništa sporno u cijeloj priči.

Smatram da taj dio nije protiv duha kampanje budući da smo koristili fraze zavičajnoga govora, odnosno slengovski govor koji je najrazumljiviji publici kojoj se obraćamo. Svejedno smo htjeli taj banner zamijeniti drugim pa ćemo to i učiniti, kaže Nekić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...