Modrić izabran za igrača sezone: Glasovao sam za Mandžu

Luka Modrić najbolji je hrvatski nogometaš sezone u anketi koju su zajedno proveli udruga Nogometni sindikat, čiji je lider Dario Šimić, i Sportske novosti. Realov igrač primio je nagradu Nogometni Oscar na gala priredbi u Green Goldu, događaju koji je okupio hrvatsku nogometnu kremu, ali i otkrio njezinu podijeljenost.

Na priredbi su bili reprezentativci predvođeni Štimcem i stožerom, zatim brojni bivši vatreni, kao Prosinečki, Boban, Vlaović, Stanić, Tomas, Kozniku, Tokić, Bišćan, M. Cvitanović…, ali izostali su oni koji su ovdje morali biti: najprije predsjednici HNS-a Davor Šuker i Damir Vrbanović, a onda i predstavnici Dinama, Zdravko i Zoran Mamić.

U anketi je glasovalo 250 nogometaša i trenera Prve HNL, te hrvatski reprezentativci.

– Posebno mi je drago ovo priznanje jer dolazi od mojih suigrača, kolega i struke. Siguran sam da Mandžukiću neće biti krivo što sam ja pobijedio. Ionako je dosta trofeja već osvojio ove sezone – našalio se Modrić, koji je bio u pratnji supruge Vanje, priznavši kako je i sam dao glas Mandžukiću.

 

Njega, Mandže, dakako, nije bilo…

Ivan Kelava proglašen je za najboljega vratara, Sammir za najboljega igrača Prve HNL, Ante Rebić najbolji je mladi igrač lige, Tomislav Ivković najbolji trener, a Ivan Bebek najbolji sudac.

Idealna momčad prvenstva je: Kelava – Vrsaljko, Križanac, Šimunić, H. Milić – Sammir, Andrijašević, Antolić – Rebić, Benko, Kramarić.

NK Rijeka dobila je priznanje Fair klub, kao primjer financijski uređenoga kluba, a oružar Cibalije Mile Perić dobio je nagradu “Dobri duh nogometa”. Omiljeni ekonom nije primio plaću još od kolovoza 2012. godine, ali i dalje šuti, trpi i radi…

Posebna priznanja dobile su i neutješne obitelji pokojnih nogometaša Hrvoja Ćustića i Ivana Turine, a kada je priredba već ulazila u “sudačku nadoknadu”, mikrofon je preuzeo Darijo Srna i obratio se Mili Horvat.

– Pobijedila si u najvažnijoj utakmici svoga života i drago nam je da si ponovno s nama – ganuo je kapetan reprezentacije popularnu voditeljicu poklonivši joj buket cvijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...