Živku Kolegi Gradsko vijeće Zadra

Jedini trenutno sigurni kadrovski potez gradonačelnika Božidara Kalmete je zadržavanje Živka Kolege na mjestu predsjednika Gradskog vijeća. Unatoč „stranačkom kontinuitetu”, Zadar nije imao “gradonačelnički kontinuitet”, Kalmeta će tek vidjeti što ga čeka u rupičastoj gradskoj blagajni, njegovi početni koraci i prva kadrovska rješenja su još nepoznanica.

Istina, u Arsenalu je na početku kampanje oštro najavio da će gradski direktori i ravnatelji na natječaj, ali je kasnije na Gradskom odboru HDZ-a tu priču bitno relativizirao, da bi u kasnijim istupima nudio klasičnu političku formulu „tko zadovolji, ostaje”. Otprilike tako govori i sada:

 

Klimaju se direktorske fotelje

– Gradska uprava mora biti servis građanima i katalizator kod privlačenja potencijalnih investitora. U sistematizaciji će sigurno biti promjena. Ulaskom u EU otvara se niz novih mogućnosti i to će tražiti neke nove ljude. Svi direktori i ravnatelji će dobiti šansu, pa ćemo za šest mjeseci vidjeti tko od njih može biti na visini traženih zadaća, kaže Kalmeta ne želeći spomenuti niti jedno ime.

Kuloari bruje o klimanju fotelja dvojici-trojici gradskih direktora (Višnjik, Čistoća, Nasadi…), izvjesna je preraspodjela upravnih odjela, pa rekonstrukcija čeka i postojeći pročelnički kadar u kojem je i gradonačelnikova supruga Dolores Grdović-Kalmeta, sigurno je da će se ići na jasnu profilaciju službe za privlačenje EU sredstava, a unatoč mladosti i neiskustvu, kao favorit za taj posao figurira 28-godišnji Šime Erlić.

Nije sigurno tko će od aktualnih HDZ-ovih kadrova ispasti iz igre, ali je sigurno da nitko od „otpisanih” neće završiti na burzi rada. Oni su najiskrenije povjerovali u Kalmetin predizborni plakat:” 2. lipnja glasajmo za nova radna mjesta”. Sada čekaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...