Uređenje Perivoja Vladimira Nazora

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je jučer u radni posjet izaslanstvo Unsko-sanskog kantona. Naime, Grad Zadar u suradnji s Unsko – sanskim kantonom, provodi projekt „Zeleni otoci“, u sklopu programa prekogranične suradnje.

Projekt ”Zeleni otoci”, nositelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Natura Jadera, odabran je u konkurenciji između više od 150 projekata. Projekt vrijedan 523.417 eura počeo 20. svibnja, a cilj je pridonijeti poboljšanju kvalitete života kroz promociju okoliša, očuvanja i zaštite prirode Zadarske županije i Unsko-sanskog kantona.

Najvažnije aktivnosti s hrvatske strane u provedbi projekta su građevinski i hortikulturni radovi u Perivoju Vladimira Nazora. Građevinski radovi obuhvaćaju sanaciju pješačkih staza, iskop, dobavu i postavu vatrogasnog hidranta, nabavu i postavljanje bazenske pumpe za cirkulaciju vode u ribnjaku, nabavu i postavljanje dječjeg igrališta te nabavu i postavljanje vanjskog vježbališta za odrasle. Uz navedene radove perivoj će dobiti i nove klupe za sjedenje i koševe za smeće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...