Dvorišnim šahom promicali kreativan stil života

Damin gambit…

1.d4 d5 2.c4…

Ma, ne, nisu u pitanju lozinka-zaporka i prijava za otvaranje, ne znam, Nadanova ‘bunkera’.

Haha, ne smetaj i ne zezaj. 

Novinara su posjeli na stolac, sa satom u ruci, da provjerava je li kasni- ‘mjerač vremena’.

To je bila kao neka fora.

Kada se petlja u nešto što ne razumije, a ne traba. Eto mu na…

[pullquote align=”right”]Povodom ‘Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2013.)’, Udruga CINAZ organizirala je u subotu posljepodne ‘timsko natjecanje u dvorišnom šahu’ za sve polaznike šahovske radionice ‘Kako osvojiti damu’ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ Zadar[/pullquote]Dobro, vratimo se u ozbiljniji dio posla.

Povodom ‘Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2013.)’, Udruga CINAZ organizirala je u subotu posljepodne ‘timsko natjecanje u dvorišnom šahu’ za sve polaznike šahovske radionice ‘Kako osvojiti damu’ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ.

Dakle, polaznici radionice su se nakon svladavanje osnova šaha i šahovskih trikova okušali u nadmetanju velikim polumetarskim figurama u atriju Gradske knjižnice Zadar, Na 64 crno-bijela polja dva tabora borila su se kao u najžešćim ratnim operacijama.

Mate, brže, ne razmišljaj puno, igraj, poticala je na hitrije poteze kolegu kolegica.

Ekipa je svaka imala ukupno deset minuta, trebali su dobro koordinirano raditi i mozak i ruka i noga. Premda…

Pa što tenisicom šutiraš lovca? Prebaci ga normalno na ha osam.

Dvorišni šah

Međutim, zašto baš ta partija, ne ona, i otkuda šah?

Kazali smo to,u povodu aktualnog mjeseca borbe protiv ovisnosti, organizirali smo jednu šahovsku radionicu koju je kao mentor vodio naš sveučilišni profesor i iskusni šahist, Patrik Levačić, a rado joj se u tri tjedna ugodna druženja odazvalo dvadesetak naših članova. Usavršavali su se, u stvari smo se, učili šahu i šahovskim metodama. Igranjem šaha promičemo zdrav, kvalitetan i kreativan stil života. I iskorištavanja slobodnog vremena, otkriva Morana Rogić, mlada i simpatična voditeljica hvale vrijednog projekta.

Mislimo i dalje nastaviti sa šahovskim večerima i s ovakvim tipom natjecanja, naglašava.

Klub mladih KLOOZ, kojeg je kao projekt udruge Cinaz odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih, javni je prostor namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih u Zadru u kojem se, u Providurovoj palači, događaju različite aktivnosti svakim danom od ponedjeljka do petka u popodnevnim satima.

Pokrivamo šest područja zanimanja mladih, a ono što nudimo mladima su raznorazna tematska sastajanja, tribine, novinarska radionica, radionica kritičkog mišljenja, filmska, fotografska, medijska i umjetnička radionice, radionica profesionalne orijentacije, ali i glumačka radionica, tvrdi Morana.

Mladima, ponajprije onima između 15 i 30 godina, no i mlađima i starijima, ponuđeni su svakodnevni besplatan pristup internetu, čitaonica, usluge individualnog savjeta i info točka koja prezentira različite materijale i brošure iz svih područja interesa…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...