Susret župana i učenika Gimnazije Vladimira Nazora

Nakon što je prošli tjedan primio učenike OŠ Krune Krstića, nastavilo se druženje župana s đacima. U Domu županije Stipe Zrilić sa suradnicima primio je gimnazijalce iz Vladimira Nazora koji ovih dana izložbom predmeta iz Domovinskog rata sudjeluju u obilježavanju 21. obljetnice VRO Maslenica ’93. U pratnji učenika bili su ravnatelj Rade Šimičević i mentorica, profesorica povijesti Tihana Magaš.

U prigodnom razgovoru župan je tom prilikom učenicima zahvalio na uloženom trudu u pripremanju zanimljivog postava i naglasio kako je to još jedan  načina da se ne zaborave vrijednosti Domovinskog rata i žrtve koje smo imali u stvaranju slobodne RH.

[pullquote align=”right”]U Domu županije Stipe Zrilić sa suradnicima primio je gimnazijalce iz Vladimira Nazora koji izložbom predmeta iz Domovinskog rata sudjeluju u obilježavanju 21. obljetnice VRO Maslenica[/pullquote]Ravnatelj Rade Šimičević s ponosom je pak istaknuo da je izložba rađena s puno ljubavi i zanosa, a podsjetnik je na vremena kad je agresor želio uništiti sve što je hrvatsko i zagospodariti  našom zemljom u čemu na sreću nije uspio zahvaljujući hrabrim braniteljima.

Predmeti koje će  posjetitelji imati prilike vidjeti, pojasnio je, dio su  povijesti i svaki ima svoju priču. Profesorica Tihana Magaš, naglasila je kako su djeca mjesecima prikupljala predmete, razgovarala s ljudima, zapisivala njihove priče i sudbine i stoga je ponosna na njih.

Učenička izložba pod nazivom ‘Trag prošlosti na vratima sadašnjosti’ bit će u Kneževoj palači u Zadru otvorena u utorak, 21. siječnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...