Let’s do it ! World cleanup 2014.: Uređuje se prostor uz Srednju školu Biograd

U sklopu globalnog pokreta „Let’s do it ! World cleanup 2014“. u Biogradu na Moru se provodi kampanja „Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš“, koja će danas, subota, 26. travnja, okupiti volontere Bu zajedničkoj akciji čišćenja.

U organizaciji Grada Biograda na Moru i Udruge “Hippocampus”, u suradnji sa Srednjom školom Biograd, udrugama i Šumarijom Biograd, ali i uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji su se odazvali hvale vrijednoj akciji, uređivat će se područje oko Srednje škole Biograd, a sa ciljem za promjenom odnosa građana prema otpadu i aktivno uključivanje građana i institucija u rješavanje problema vezanih uz očuvanje prirode i okoliša.

Osim u Hrvatskoj nastupajući vikend čistit će se i u Bugarskoj, Belgiji, Latviji i u susjednoj Bosni i Hercegovini. U svijetu se u pokret „Let’s do it!“ uključilo 111 zemalja i devet milijuna volontera. U Lijepoj našoj se kampanja provodi uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje i sudjelovanje brojnih obrazovnih institucija – preko 250 vrtića, osnovnih i srednjih škola. I oni nešto stariji mogu naučiti od djece, jer su ona njihovi najbolji učitelji, a njihova svijest o ekologiji zalog za bolju i čišću budućnost RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...