Moja ljubav, ja i on, on i ja, pusa, srce, nas dvoje u selfiu… daj odlipite se više sa zidova

Baš nikada, odkad san postala sljedbenica psihički poremećene društvene mreže imena fejsbuk nije mi bilo jasno čemu takvo javno iskazivanje ljubavi među slatkim parićima ove kugle zemaljske, ali aj dobro onda san još bila mlada i zelena, netom san se prvi put poljubila, pa san mislila:

– Možda si ti Nela luda, možda je stvarno normalno slikati se 40 puta dnevno i onda to lipiti po zidu, možda je to prava ljubav, a ti si još glupa i netom izbaljena po prvi put pa nemaš pojma kako je to kad nekoga voliš i oćeš da to cili svit zna…

… ali baš ka u onoj turskoj seriji kako vrime prolazi shvatila san:

– Bome nema na tin zidovima lj od ljubavi, ili ste toliko očajnički sritni šta napokon imate momka/curu pa sad svi to tribaju znati, ili ste posesivno-opsesivno-kompulzivni slučaj za intezivno promatranje pa svi moraju znati da ste vi SKUPA SKUPA!! Da ne bi slučajno neko drugi op bacia udicu”. I imala san pravo totalkamente.

Prijeđimo na bit.

Mislin, okej kužin ja, volite se, lipo van je, šetate skupa, idete na izlete, ali zašto bi primjerice ja i još sto vaših prijatelja (a to je minimalan broj prijatelja koji jedan prosječni fejsbuk član ima jer fala Bogu pa smo svi svima prijatelji i svi se volimo i odlično nan je, a onda nas kasnije jezik i duša boli od pustog grešnog ogovaranja) tribalo znati jeste li sidili na kamenu uz more, gađali se šiškama, brali šparoge ili sidili na kavi i češkali si dlanove!? I zašto na svaku vašu aktivnost s vama mora biti vaš pametni telefon koji naravno mora biti priključen na mrežu da se odma istog tog trena, sekunde, stotinke mora viditi di ste vi bili? Pa di je tu ljubav?

Ja kad iden s nekin u ljubovanje ne da ne nosin mobitel sa sebon nego ostavin mozak doma i lipo uživan da niko ne zna kako mi je lipo osim mene i one osobe do mene i onda sve to zavežen negdi u mislima i ajde kud ćeš bolje. Al’ dobro možda ste neki prikriveni fotofrik pa morate poslikati sve vaše zajedničke uspomene, okej to poštujen, ali onda bar budite normalni pa ako van je već dosadno skupa gledati te slikice priko moba ili kompa, šaljite si te zajedničke trenutke u inboks.

Primjerice jako je zanimljivo pogotvo ako to radite dok ste zajedno na kauču pa je jedan od vas na tabletu, a drugi na laptopu, pa si lipo inboksajte i super, ALI NE! Pa kakva bi to slika bila ako je niko ne polajka, jadna, bezvrijedna, niko je nije vidia, ma more se odma zapaliti (ili na moderni način: poslati u trash!)  A šta je najgore od svega ta ljubav, ti parovi, to sve šta se upari, spoji, poveže, zaveže pa pola toga je ono da te Bog sačuva.

U utorak si lipu srca i slike po zidu ljubi bubi, a za tri utorka to isto radu sa nekin drugin ljubi bubi sve isponova, ma di mi je tu romantika, ona tajna zabavna ljubav za koju znate samo vi i onaj ko van je drag, pa di je nestala čar poljubaca, slatkih pogleda i dodira bez da itko to vidi i to pogotovo onlajn.

A tek posla ako ste primjerice s nekin dvi godine i sad pun fejs vaših slika, kad ono eto te vraže pukne ljubav, pa onda sve to brisati, sklanjati, pa ne želin je više viditi, ja njega, on mene, pa tri ure siditi ispri kompa dok se to sve makne, pa od pustog brisanja, sve blokira pa se opet sve slike vratu pa sve ispočetka. Koja tlaka!

Ajde jedna dvi slike ako ste ne znan skakali banđiđamping, penjali se na Alpe, radili nešto zanimljivo šta je lipo viditi, ali slika kako se ljubite i onda još srca pišete jedno ispod drugoga na komentarima ne da nije lipo nego je gadarija, ajme dođe mi da plačen od muke. Zašto to radite? Šta je toliko enormno bitno da drugi vidu tu vašu ljubav? Šta nemate dovoljno memorije da pohranite sve te slike pa ih lipite na fejs? Čemu takvo iskazivanje svoje privatnosti cilon svitu? Šta osjećate se moćno ka power rangers, mislite da je to onda nešto veliko stvarno i zauvik?

Ništa nije vječno pa onda jednog dana kad cili ovaj zukenbergov sustav padne ode i vaša ljubav pa pa, kao da je nikada nije ni bilo. A da malo za promjenu te svoje osjećaje čuvate u srcu, pa onda date si truda za uređivanje neke vaše slike, lipo je razvijete i poklonite to svojoj boljoj polovici sa nekon iskrenon posveticon iza?

Pa zar niko više ne shvaća da postoji intima koju ljudska bića tribaju čuvati samo za sebe i da će onda sve biti bolje i slađe? A koliko samo svađa nastaje zbog tih slika? Pa on neku zalipi bez njezina znanja, a ona tu ružna, a vidi sad problema. Ili on je navika da svaki četvrtak u devet uvečer ona objavi nešto vezano uz njih dvoje, a ona ne objavi? A vidi sad problema! Sigurno ga vara i radi ljubi bubi volin te slike sa nekin drugin tipon.

Pa onda suze, plač, nemoć, agresija, pa nisi nas lajka, pa ja tebi stavila srce a ti ne da mi samo nisi odgovoria srcen nego nisi ni stisnia lajk ispod mog srca, triba te zapaliti ili još strašnije odgovoria si samo smješkon šta to znači?? Nisi siguran, manje me voliš kad mi nisi srce stavia??

STRAHOTA. Pa čekaj jesan ja luda ili stvarno više niko ne kuži da je ovaj svit teža psihijatrija. Samo nabrajajući ove društveno umrežene ljubavničke postupke dođe mi muka i na ljubav i na poljupce i na iritantna virtualna srca.

I šta sad?

Izbrisati fejs i to više ne gledati?

Neee ipak bi nan život bia dosadniji, previše smo se navukli, pošast novoga doba uvukla nan se pod kožu i nema povratka.

Iman bolji savjet!

Ima ona opcija kad možete ostaviti na vašen zidu samo one koji se po vašen mišljenju uljudno ponašaju na mreži, a ova bezobrazna do neba zaljubljena bića sakrijete i uživate, da ne bi vi ispali bezobrazni jer ste ih izbrisali pa onda opet plač, šok, nemoć agresija i sve u krug.

A dugoročno van želin reći.

Stanite malo na trenutak i razmislite šta to znači kad van je neko drag, volite ga, lipo van je? To znači da je to za pojedinu osobu samo vama tako i nema u tome ništa loše, baš suprotno to je lipo i svi smo za ljubav.

Ali to je za tu osobu SAMO vama tako ne cilon svitu. Druge ne zanimaju vaši izljevi osjećaja bilo da je to ljubav, svađa ili nešto stoto. Umisto da vas zanima kako će to drugi protumačiti i koliko će vas ljudi lajkati, bolje je da svoje dragocjeno vrime trošite na tog princa ili princezu do vas pa se lipo ljubite, volite, njušite, seksate, spavate i međusobno lajkate i da to samo vi znate. I svit će biti puno lipše misto za provoditi vrime. To se jednostavno triba naučiti.

Ljubav će opet rasti, a razmišljanje o tome šta drugi mislu pomalo padati. Ionako svaki dan netko drugi objavi na status nešto u stilu, misli o onome šta ti misliš, a ne drugi, ili ka beri blitvu u svon vrtlu, ne gledaj u tuđi i ubi susjeda ako gleda u tvoj i tako dalje, pa zašto se onda toga ne držite!?

Ah da misao nije misao ako je neko ne lajkne.

Zaustavimo ludilo zauvik i vratimo ljubav u dušu i ne trpajmo ju u strojeve. Tamo ionako odkada je svijeta i vijeka nikada nije pripadala.. nema druge revoluciju dignuti i ajde!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...