Pretilost vam ozbiljno skraćuje život

Pretilost je možda i najraširenija bolest modernog doba koja se pokazuje opasnijom i o pušenja, tvrde znanstvenici koji su izračunali da prosječni pušač živi deset godina kraće, dok pretili umiru 13 godina ranije od ostalih.

Krivac je, naravno, moderan tempo života i nemoralni proizvođači hrane koji su gotovo svu hranu koju kupujemo u trgovinama napravili apsolutno nezdravom i štetnom, utrpavajući šećer, sol, visokofruktozni kukuruzni sirup i aditive koji zajedno razaraju organizam i čine nas pretilima.

Lako dostupna, gotova hrana nezdrava je i kalorična, a stil života jednostavno ne dozvoljava da se hranimo kao starije generacije – ne ostaje nam dovoljno vremena za kuhanje na zdrav način.

Sve je usmjereno na pretjeran unos hrane koja je obrađena na način da nam bude što ukusnija i potiče na što češću konzumaciju.

Kad se tome doda i životni stil koji nas je prikovao za sve moguće ekrane, od pametnih telefona preko računala do televizora, izuzetno je teško očuvati normalnu tjelesnu težinu, stoga, pogledajte se dobro u ogledalo i počnite vježbati i zdravo se hraniti. Vrijeme koje utrošite na to bit će vam nadoknađeno dužim i kvalitetnijim životnim vijekom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...