Prosvjedni skup likvidiranih zadarskih tvrtki i podrška uposlenicima Naute Lamjana

Bivši zaposlenici likvidiranih odnosno propalih zadarskih tvrtki i njihovi predstavnici i dr., u stečajnim postupcima, iz Transporta, Croatia Zadar Line, GP Radnik, Zadranka, Polikem, Zadarcommerce, Kemoplast, Mesopromet, Agroprodukt Benkovac, Luka Zadar, Tankercommerce, Elektronika, Otočanka, Bagat, TIZ, Tvornica duhana i dr. (i iz pedesetak drugih firmi), danas će mirnim prosvjednim skupom izraziti svoju podršku radnicima Remontnog brodogradilišta Lamjana iz Kali na otoku Ugljanu, u borbi za očuvanje te tvrtke i radnih mjesta.

Osim toga bivši radnici  i njihovi predstavnici ukazat će na niz primjera gubljenja radnih mjesta i likvidacije tvrtki u stečaju koje su i dan-danas mogle raditi kao što su Transport, Croatia Zadar Line…

Predstavnici radnika govorit će o daljnjim aktivnostima na planu očuvanja radnih mjesta u tvrtkama kao što su Remontno brodogradilište Lamjana  Kali, Kemoplast, RVB Benkovac. Mjesto okupljanja je ispred Trgovačkog suda u 10:00, najavili su iz Udruge bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadarske županije i Ureda SSSH-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...