Rok za prijave na “Wings for Life World Run” pomaknut za tjedan dana, na 27. travnja!

Ante Gotovina - Wings for life (velika)

Dva tjedna, točno dva tjedna.

Toliko, ili točnije 13 dana ostalo je još uoči spektakularnog događaja koji će premijeru imati u Zadru a stvari se zahuktavaju, i to kakvom brzinom, da je teško i pratiti i uhvatiti zadani ritam organizatora planetarne „utrke nad utrkama“.

Do najveće globalne utrke ikada ostalo je još točno dva tjedna. U nedjelju, 4. svibnja, hrvatska „Wings for Life World Run“ utrka krenut će točno u 12:00 sati s Pozdrava suncu, a tisuće natjecatelja tog će dana trčati s jednim ciljem – pomoći u istraživanjima ozljeda leđne moždine i pronalasku lijeka za oko tri milijuna oboljelih osoba.

„Donatov metropolis“ broji 2000 prijavljenih, među kojima 1600 dolazi izvan Zadra i Hrvatske, a čak je 20 zemalja iz kojih inozemni gosti dolaze na utrku „Wings for Life World Run“: Španjolska, , Austria, Njemačka, Meksiko, Vellika Britanija, Italija, SAD, BIH, Poljska, Rusija, Slovenija, Češka, Danska, Singapur, Mađarska, Švedska, Brazil, Slovačka, Moldavija i Grčka-

Premda je prvotni krajnji rok za prijave bio 20. travnja,  prijave će biti moguće još tjedan dana, uz plaćanje putem kreditnih kartica.

Naime, za sve one koji su čekali zadnji trenutak dobra je vijest da će se prijave produžiti do 27.travnja, no mogućnost plaćanja startnine je  putem kreditnih kartica ili grupnih vouchera. Prijave putem uplate na žiro račun završile su točno u polnoć s 20. na 21. travnja, otkriva agilni i izvrsni koordinator utrke u Zadru, Borut Gatara.

Hrvatsku utrku Wings for Life World Run podržali su Mario Valentić, Nika Fleiss, Dejan Patrčević, Lisa Stublić, Sandra Perković, Zlatni četverac na pariće, jedriličari Fantela i Marenić, nastup su najavili mnogi profesionalni i amaterski sportaši, Relaksice, Tornadele, KK Zadar i KK Zara, i brojni drugi sportaši, klubovi i ekipe poput rukometne reprezentacije Hrvatske, kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne, a potporu je u promotorskoj ulozi dao i umirovljeni general Ante Gotovina.

Na svakoj od 35 staza u svijetu vladat će drugačiji klimatski uvjeti, a s obzirom na vremensku zonu, neke će biti okupane dnevnim svjetlom, neke pak u potpunom mraku ili pod reflektorima. Rezultat svih trkača pratit će se pomoću posebnog uređaja koji će se nalaziti unutar startnog broja svakog pojedinca. Uređaj se aktivira nakon što trkač prijeđe startnu liniju, a deaktivira kada ga prestigne presretačko vozilo organizacijskog odbora.

Poseban prijevoz bit će osiguran kako bi trkače vratio s mjesta gdje ih je vozilo preteklo do startne linije, tj. Pozdrava suncu i Morskih orgulja.

Iako postoji samo jedan pobjednik i jedna pobjednica svjetske utrke Wings for Life World Run, svaki će trkač, neovisno o tome koliko pretrči, jednako doprinijeti pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine koja muči milijune ljudi diljem planeta. Konkretno, 100 posto vrijednosti svih startnina namijenjeno je neprofitnoj zakladi Wings for Life, čiji je glavi cilj ozljede leđne moždine učiniti izlječivima.

Budi dio povijesti i 4. svibnja u Zadru trči za one koji ne mogu. Prijavi se na www.wingsforlifeworldrun.com, poziva i poručuje  Borut Gatara.

 

Program događanja 2.- 5. svibnja 2014.

 

PETAK 02. 05.    WARM UP NIGHT „THREE…“

  • Caffe bar Forum – Forum Blues Bar – “Nosači zvuka”
  • Varoš terasa Kult&Dišpet – Night with best Dj’s from ZD Night life
  • MANGO – Live rock svirka
  • ATRIJ – VINO&VINILI – LIVE MUSIC BY VOCAL&DJ POWERED BY SOUL,BLUES,80′
  • Maraschino bar– Mash-Up nights with-dj-s
  • LEDANA BAR – WHITE SENSATION PARTY/PREMIUM HOUSE NIGHT 22.00H
  • Q BAR – ROCKING WITH RUN&FUN – LIVE ROCK MUSIC WITH PUSSYCATS

 

SUBOTA 03.05.    ENTERTAINMENT MARATHON NIGHT „TWO…“

  • FORUM ZELENI TRG – 21.30 OPEN AIR KONCERT GRUPA „SILENTE“
  • Caffe bar Forum, VAROŠ TERASA KULT&DIŠPET, MANGO, ATRIJ, LEDANA BAR, Q BAR
  • JOIN US AT AFTER PARTY „ONLY FOR THE BRAVE“
  • PROGRAM PO SVIM NAVEDENIM LOKACIJAMA
  • HAPPY HOUR,MUSIC BY DJ’S, BRAND DRINKS
  • Maraschino bar– Manifest House Night with- Dj. MonY
  • LEDANA BAR – Saturday night fever
  • Mango – Saturday’s Q fever with RUN&FUN – Resident Dj
  • Varoš terasa Kult&Dišpet – Night with best Dj’s from ZD Night life

 

NEDJELJA 04.05.    DAILY PROGRAM „ONE…RUN&FUN“
12.00   Start utrke WINGS FOR LIFE WORLD RUN
16.00   Zabavni program uz DJ-a
18.30   Koncert „Neno Belan & Fiumensi“
19.00   Proglašenje pobjednika/ca utrke
19.30   Nastavak koncerta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...