Treći Kljaković- Gašpić, Fantela i Marenić-14., Kostov i Cupać-19., prosvjedovale Enia i Romana

Nakon dva izvrsna i jednog lošeg, stigao je i „osrednje dobar“ dan. Najprije pozitivna informacija iz Hyeresa- Ivan Kljaković Gašpić treći je u Finnu 48 sati uoči kraja posljednje sezonske regate Svjetskog kupa! Tina Mihelić napredovala je na osmo mjesto Radiala.

I Tonči Stipanović je sedmi u Laseru. Laseraši su se s mora vratili tek oko 20.30 u četvrtak. Bio je to jedan od onih dana kakve nitko ne voli, puno sati na kopnu, pa na moru, ponekad za upitan učinak, srećom jučer je barem odjedren puni program.

To je život jedriličara, treba biti spreman na sve, pa i na dane kad u klub dođeš u devet i vratiš se u apartman u 21-22, na to moraš biti spreman ukoliko se ovim sportom misliš baviti ozbiljno, rekao je Ivan Kljaković Gašpić uz prepoznatljiv smiješak.

[pullquote align=”left”]Ivan Kljaković Gašpić treći je u Finnu 48 sati uoči kraja posljednje sezonske regate Svjetskog kupa! Tina Mihelić napredovala je na osmo mjesto Radiala[/pullquote]A ima zašto i biti zadovoljan, njemu je dan prošao više nego dobro. Dva puta treći u cilju, ukupno treći, dva dana do kraja. Ogroman posao napravio je Ivan.

Super sam jedrio, bilo je dosta zahtjevno, to se vidi iz rezultata, svi su imali velike oscilacije, ali ja sam zaista odradio dobar dan. Možda je bilo još prostora za napredak kroz regatu, ali već sam se stvarno umorio. Ova četiri dana su me iscrpila, a prije dolaska na regatu sam prošao i bakterijsku infekciju, tako da nakon antibiotika je sve ovo prilično dobro, ispričao je izvrsni splitski jedriličar.

Milan Vujasinović je također pri samom vrhu, na devetom mjestu, i bilo bi sjajno kad bi u subotnjem plovu za odličja za deset najboljih imali dva predstavnika. Na 26. mjestu je Josip Olujić, 27. je Tudor Bilić, 34. Nenad Bugarin, a Dan Lovrović na poziciji broj 41.

Laseraši su imali najduži dan. Čekali su dugo da isplove, za more su se počeli spremati oko podne, startali su tek nešto prije 17 sati, s mora su se vratili u sumrak oko 20 i 30. Tonči Stipanović bio je 12. i 13., nakon devet jedrenja zauzima sedmo mjesto poiretka.

Eto, takav dan, ali svaka čast sucima dali su svoj maksimum da odjedrimo i taj drugi plov. Umoran jesam, nažalost sam vjerojatno izgubio šanse za medalju, ali borit ću se sutra da nastavim niz nastupa u plovu za odličja, kazao je Stipanović. Na 19. mjestu je Daniel Mihelić, 20. je Filip Jurišić, 84. Toma Višić, 105. Mario Zekan.

[pullquote align=”right”]Predstavnici „Donatova metropolisa“ Šime Fantela i Igor Marenić su 14. u dvojcu, 80. Marin Jakovčev i Šime Sorić, a dok Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji imaju prosvjed, u 49er-u na 19. mjestu su Pavle Kostov i Petar Cupać[/pullquote]Tina Mihelić napredovala je na osmo mjesto Laser Radiala, odlično prvo jedrenje u kojem je bila druga, ali nažalost i 25. mjesto u drugom plovu dana.

Prvi plov napokon slabiji vjetar, iskoristila sam uvjete koje preferiram, u drugom plovu sve naopako, loš start, loša brzina, jednostavno sam se pogubila u polju, komentirala je Tina. Sandra Lulić je 53., Ana Zelić 60., Anđela de Micheli Vitturi 64…

Predstavnici „Donatova metropolisa“ Šime Fantela i Igor Marenić su 14. u dvojcu, nakon slabijeg prvog plova dana utješili su se s trećim mjestom u drugom. 62. su Ante Botica i Jure Vuletić, 80. Marin Jakovčev i Šime Sorić, jedno treće i jedno slabije upisale su i Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji, djevojke imaju prosvjed, tako da se zasad njihov rezultat još ne zna. U 49er-u na 19. mjestu su Pavle Kostov i Petar Cupać.

Pohvale za dobar nastup idu daskašima, Luka Mratović je 26., Mihovil Fantela 36., prvi put na regati Svjetskog kupa imamo dva daskaša u zlatnoj skupini, koji se štoviše nakon kvalifikacija i dalje jako dobro drže u konkurenciji najboljih daskaša svijeta. Ponovit ćemo još jednom, nemamo ni veliku flotu niti tradiciju među daskašima i samo osobni entuzijazam navedenog dvojca je ono što im donosi ove lijepe rezultate, naglašava Zadranka Zrinka Grancarić bez čijeg prisutstva „na licu mjesta“ ne bismo imali „izravnih“ izvještaja.

Danas je predzadnji dan regate, predviđena su dva plova, nakon čega će biti poznati sudionici plova za odličja, deset najboljih po klasama No, pravo je pitanje hoće li se u petak uopće jedriti, prognoza je, a nebo to na žalost i potvrđuje- slab vjetar i kiša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...