Žene bolje podnose teške situacije od muškaraca

Bračni zavjeti su sjajna stvar, no izgleda da muškarcima neki dijelovi ulaze na jedno uho unutra, a na drugo odmah izlaze van, naročito onaj dio o bolesti i zdravlju. Naime, istraživanja su pokazala da u bolesti bračni supružnici ne reagiraju ni približno jednako – muškarci sedam puta češće ostavljaju ženu nego što se događa obrnuto.

Dakle, istraživanje među parovima u kojima je jedan od supružnika dobio ozbiljnu bolest poput multiple skleroze ili nekog oblika karcinoma pokazalo je ružno lice muškog roda, koji je u velikom broju pobjegao od supruge ostavljajući je da se sama bori s bolešću.

Primjerice, u razvodima kad je jedan od supružnika imao multiplu sklerozu žene su bile oboljele u preko 95 posto slučajeva, kod pacijenata s tumorom mozga postotak je bio oko 80 posto žena, a kod karcinoma je također bilo 95 posto oboljelih žena.

Razvodi brakova u kojima je muškarac teško obolio bili su izuzetno rijetki, ispod 5 posto, tako da se može reći da je dokazano da žene puno bolje podnose teške situacije u životu i da se pokazuju vjernijima i dosljednijima od muškaraca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...