Goran Čolak u Viru napada u petak Guinnessov rekord u zaronu na dah, u disciplini statika

Točno tri dana preostalo je uoči najvećeg sportskog spektakla na otoku Viru u 2014.,  broji se „sitno“ pred događaj koji bi prilično izgledno mogao osvanuti na medijskim naslovnicama. U sklopu edukativno-promotivna projekta ronilačkog kluba „HRVI Nemo Adriatic“ i „Zadruge branitelja PRO 10“, „Pogled u plavo“, čiji je cilj promocija Hrvatske kroz ronjenje i promocija sigurnosti u ronjenju, planetarni ronilački prvak Goran Čolak, pokušat će srušiti Guinnessov rekord u ronjenju na dah u disciplini statika, u petak i subotu 20. i 21. lipnja.

Na otoku Viru, u montažnom bazenu projekta na Trgu svetog Jurja, kani naime oboriti vlastiti svjetski rekord u ronjenju zadržavanjem daha u vremenu 22 minute i 30 sekundi, pa je pitanje spremnosti i mogućnosti ostvarenja toga zadatka i nevjerojatnog rezultata bilo prvo postavljeno na press konferenciji priređenoj u hotelu „Dubrovnik“ , u centru Zagreba.

Pripreme su dugoročne, a za ovaj događaj otprilike traju dva mjeseca. No, spreman sam. Ovo je vrijedna akcija promocije Hrvatske i ronjenja općenito, a naravno kako se nadam i novom rekordu i velikom odazivu posjetitelja, kazao je Čolak, naglašavajući kako se općenito pripreme u ronilačkom sportu provode jednako i za sve druge discipline, dok se za ronjenje u disciplini statika intenzivne pripreme provode oko 60 dana.

Konferenciju za tisak su organizirali članovi projekta „Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“, a u projekt su kroz organizaciju i pokroviteljstvo uključeni izdavačka kuća „Algoritam“, potom „Samsung“ kao generalni sponzor, „Honda“, „Philips“ i drugi, izvijestili su iz Općine Vir, domaćina događaja kojega će zbog možebitnog upisivanja rezultata u „Guinnessovu knjigu rekorda“ pratiti i Guinnessovi suci – Općina Vir i općinska tvrtka „Vir turizam“. Iz tog su razloga na press konferenciji bili su direktor poduzeća „Vir turizam“ Zdenko Mičić i općinski načelnik Kristijan Kapović koji se i obratio predstavnicima medija:

Izuzetna nam je čast što predstavljamo ovaj projekt s našim Goranom. Namjerno kažem našim, jer je Goran koliko Zagrepčanin toliko i s otoka Vira. Njegove veze s Virom sežu iz djetinjstva kada je ljetovao na otoku, a traju i danas. U uvali Radovanjica na Viru prvi put se kupao i zavolio ronjenje, pa nam je čast što će takav šampion nastupiti i napasti rekord na našem otoku, kazao je Kapović u društvu Milana Bandića.

Medijsko predstavljanje dvodnevnog događaja i spektakla obaranja svjetskog rekorda posjetio je i gradonačelnik Grada Zagreba ističući u uvodnoj riječi kako Zagreb uvijek pomaže i prepoznaje projekte vrhunskih sportaša.

Goranu držim palčeve, a mi se vidimo u petak uz rivu na Viru,  poručio je za Virski list metropolski „poteštat“. U ostatku programa u ime projekta „Pogled u plavo“ direktor Stipe Božić naveo je da se spomenuti projekt realizira četvrtu godinu s preko 6 tisuća ostvarenih zarona, uglavnom djece i mlađih osoba. U projekt se ove godine priključio i „Algoritam“ kao izdavač „Guinnessove knjige rekorda“ u kojoj će svoje mjesto u slučaju rušenja rekorda naći i Čolak. Tiskovnu konferenciju posjetili su i članovi specijalističkog ronilačkog tima iz Zagreba koji je pomagao unesrećenima u vrijeme slavonskih katastrofalnih poplava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...