Hrvatska otputovala u Brazil, Luki Modriću drugu godinu zaredom “Nogometni Oscar”

Luka Modrić drugu je godinu zaredom dobitnik “Nogometnog Oscara”, nagrade koju dodjeljuju svi igrači i treneri klubova iz Prve HNL u organizaciji jedinog hrvatskog sportskog dnevnika “Sportskih novosti” i udruge “Nogometni sindikat”.

Druga je to godina uopće kako se dodjeljuju nagrade “Nogometni Oscar”, a ukupno su proglašeni najbolji u sedam kategorija.

Najboljim igračem Prve HNL u netom okončanoj sezoni proglašen je napadač Rijeke Andrej Kramarić, najbolji vratar je njegov suigrač Ivan Vargić, dok je za najboljeg igrača do 21 godine izabran Mario Pašalić, veznjak Hajduka.

Najbolju 11-oricu Prve HNL za sezonu 2013/14. čine tako: Ivan Vargić (Rijeka) – Ivan Tomečak (Rijeka), Mario Maloča (Hajduk), Josip Šimunić (Dinamo), Josip Pivarić (Dinamo) – Mario Pašalić (Hajduk), Marcelo Brozović (Dinamo), Ivan Močinić (Rijeka) – Andrej Kramarić (Rijeka), Duje Čop (Dinamo) i El Arabi Hilal Soudani (Dinamo).

Najbolji trener po izboru igrača i trenera Prve HNL je riječki strateg Matjaž Kek, dok je Ovan bebek iz Rijeke proglašen za najboljeg suca.

Ekonom Osijeka Goran Vincek dobio je posebnu nagradu- “Dobri duh hrvatskog nogometa”.

Proglašenju dobitnika “Nogometnog Oscara” u zagrebačkom hotelu “Westin” nazočili su i hrvatski reprezentativci koji su u utorak rano ujutro krenuli u Brazil gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, 12. lipnja-13. srpnja. Prije dolaska na dodjelu, naši su reprezentativci u Maksimiru odradili posljednji lagani trening prije leta preko Atlantika.

Usput, Luka Modrić ponio je dan ranije još jedno priznanje, Tehnička komisija Uefe odabrala je fantastičnog Zadranina u najbolju momčad netom završenog izdanja Lige prvaka.

Njegov Real Madrid je osvojio naslov pobjedom protiv gradskog rivala Atletico Madrida u finalu, a Modrić je tom prigodom u sudačkoj nadoknadi asistirao Ramosu za izjednačujući pogodak.

Uz Luku, među najboljih 18 uvršteni su vratari Courtois (Atletico) i Neuer (Bayern), braniči Godin (Atletico), Lahm (Bayern), Pepe, Carvajal i Ramos (Real), vezni igrači Gabi (Atletico), Iniesta (Barcelona), Kroos (Bayern), Di Maria i Xabi Alonso (Real), kao i napadači Reus (Borussia D.), Costa (Atletico), Robben (Bayern), Ibrahimović (PSG) i Ronaldo (Real).

Inače, kako smo kazali prije nekoliko redaka, hrvatska reprezentacija put Brazila krenula je jutros u 7 sati iz Zračne luke Zagreb, letom prema Salvadoru, preko Lisabona.

Po sunčanom vremenu i u dobrom raspoloženju izabranici Nike Kovača odradili su u ponedjeljak navečer posljednji trening prije odlaska.

Idemo optimistično u Brazil, odradili smo sve što je izbornik tražio od nas na pripremama, najavio je kapetan momčadi Darijo Srna.

Prije otvaranja protiv domaćina u Sao Paulu, Hrvatsku čeka još jedan pripremni ispit.

Protiv Australije očekujem otvorenu prijateljsku utakmicu i pobjedu. Ne postoji strah od ozljeda, i to je dio nogometa, rekao je Srna.

U prijateljskom ogledu, generalci, možda i ne zaigra Mario Mandžukić koji zbog suspenzije neće imati pravo nastupa na otvaranju SP-a, no koncentriran je na dvoboje protiv Kameruna i Meksika.

Dodajmo za kraj i da je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, primio također u ponedjeljak hrvatsku nacionalnu selekciju predvođenu izbornikom Nikom Kovačem i Davorom Šukerom, predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza.

Izbornik Kovač zahvalio je kardinalu Bozaniću na gostoprimstvu i blagoslovu prije puta u Brazil.

Ovakvo veliko natjecanje zahtijeva odličnu fizičku pripremu, ali i veliku psihičku snagu, a mnogima od nas tu snagu daje upravo naša vjera, rekao je Kovač.

Nogometnoj delegaciji kardinal je darovao krunice koje je blagoslovio papa Benedikt XVI, dok je Šuker Bozaniću uručio dres s brojem deset, zastavicu i- šah.

Inače protivnici Hrvatima u Skupini A, Kamerun i Meksiko, odigrali su nove prijateljske utakmice uoči početka svjetske smotre u Brazilu i pokazali da su ozbiljna prijetnja.

Meksiko je nadjačao još jednog sudionika Mundijala, reprezentaciju Ekvadora, rezultatom 3:1, uz pogotke Montesa, Fabiana i autogol Banguere, a jedini je strijelac za njihova suparnika bio Valencia deset minuta prije kraja. No, Meksiko je u tom susretu ostao bez ozlijeđenog strijelca Montesa, koji je slomio nogu i za njega je SP na žalost svršena priča.

Kamerunci su odmjerili snage s Njemačkom i čak poveli u 62. minuti, kada je mrežu zatresao Eto’o.

No, Njemačka je preokrenula u 66. i 71. minuti zahvaljujući Mülleru i Schürrleu, da bi konačnih 2:2 postavio Choupo-Moting u 78. minuti dvoboja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...