Apple naručio proizvodnju 80 milijuna iPhonea od svojih dobavljača

Kako donosi Wall Street Journal, a doznaje iz izvora bliskih kompaniji, Apple je od svojih dobavljača, Foxconna i Pegatrona naručio do sada najveću količinu za prvu seriju nekog od modela iPhonea. Riječ je o čak 70 do 80 milijuna komada novih, većih iPhonea, koji bi trebali biti isporučeni do kraja ove godine. Za usporedbu, lanjski modeli 5C i 5S bili su naručeni u količini od ukupno 50-60 milijuna u istom razdoblju.

Podsjetimo, krajem kolovoza ili početkom rujna ove godine Apple bi trebao predstaviti novu generaciju svojih mobilnih telefona, iPhone 6, i to u dvije dijagonale – 4,7 i 5,5 inča. Manji bi model, prema svemu sudeći, na tržište trebao doći mjesec ili dva ranije od svog nešto većeg brata. Proizvodnja 4,7-inčnog modela navodno će započeti tijekom ovog mjeseca, a na njoj će u Foxconnu biti zaposleno 100 tisuća novih radnika.

Apple očekuje i određene probleme u proizvodnji zaslona koji će se na ovim uređajima izrađivati novom in-cell touch panel tehnologijom. Iz tog su razloga proizvođače komponenti unaprijed pripremili na moguću inicijalnu proizvodnju čak oko 120 milijuna iPhonea, kako bi se većim količinama kompenzirale eventualne greške koje bi se pojavile prilikom sastavljanja uređaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...