Britanski odvjetnici tuže Putina zbog rušenja zrakoplova

Britanski odvjetnici putem američkih sudova pripremaju skupnu tužbu protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog njegove navodne uloge u rušenju zrakoplova Malaysia Airlinesa u Ukrajini, doznaje The Sunday Telegraph. Tužba će vjerojatno obuhvatiti i više ruske vojne časnike i Putinu bliske političare, piše ovaj britanski list.

Zapad za rušenje zrakoplova MH17, u kojemu je poginulo 298, ljudi, tereti proruske separatiste u Ukrajini te Putina i Rusiju koji ih podupiru.

The Sunday Telegraph navodi kako su odvjetnici ureda londonskog McCue & Partners prošli tjedan u Ukrajini razgovarali o tome gdje bi tužba trebala biti podnesena. Obitelji žrtava nesreće bit će pozvane da se uključe u tužbu, a list navodi da bi tražena odšteta mogla iznositi nekoliko stotina milijuna funti. Iz odvjetničkog ureda poručili su da izravno odgovorni za nesreću nisu samo separatisti koji su ispalili raketu na Boeing 777, već i oni, “bilo države, pojedinci ili druga tijela, koji su im pružili financijsku i materijalnu potporu i sredstva da to učine”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...