Kalmeta nezadovoljan: “Zadar mora postati turistička destinacija!”

Nezadovoljan zbog stagnacije koju Zadar ima u pogledu turističkog razvoja, gradonačelnik Božidara Kalmeta u petak je iza zatvorenih vrata održao sastanak s predstavnicima Turističke zajednice grada Zadra, direktorom Zvonkom Šupom , Brankom Ganzulićem i Dubravkom Milinom, uz prisutnost potpredsjednika Gradskoga vijeća Dražena Grgurovića, direktora ŠC-a Višnjik Denisa Karlovića te pročelnika upravnih odjela za gospodarenje gradskom imovinom Rajka Jurina, za gospodarstvo i obrtništvo Alana Kocipera te za komunalne djelatnosti Ivane Vanjak.

Kako neslužbeno doznajemo, na sastanku nije bilo riječi o smjeni direktora Zvonka Šupe koji će svoj mandat, koji istječe krajem godine, najvjerojatnije odraditi do kraja. Također, na prvoj sljedećoj sjednici Turističkog vijeća donijet će se odluka o izradi turističke strategije Zadra čija će izrada biti povjerena domaćim snagama (Zadarsko sveučilište, itd.), piše Slobodna Dalmacija.

– Moramo proaktivno djelovati i napokon jasno odrediti gdje smo, kamo želimo ići i kako to postići u praksi. Destinacijski menadžment ne možemo ignorirati jer samo jasnom vizijom i strategijom možemo kreirati nove proizvode koji će neizbježno rezultirati povećanom kvalitetom i produljenjem sezone.

Iz tih sam razloga sazvao sastanak ove godine u srpnju jer je sad vrijeme da počnemo planirati aktivnosti za iduću sezonu, da sustavno brendiramo naše prednosti i resurse, a naše slabosti, koje nesumnjivo postoje, mijenjamo ili dorađujemo kako bismo ih u konačnici pretvorili u prednosti.

Pozivam sve turističke djelatnike da i dalje promiču zadarski turizam i budu na usluzi našim gostima, kako bi se turisti sa zadovoljstvom ponovno vraćali – kazao je Kalmeta.
Suradnja sa zaleđem

Uz postojeće zadarske atrakcije, Zadar se u što kraćem roku mora razvijati i kao turistička destinacija, što će mu osigurati dugotrajni razvoj, istaknuto je.

Odlučeno je da se veća pozornost posveti uvođenju reda u prostor u smislu jače kontrole, odnosno korigiranja Odluke o zakupu javnih površina i unificiranja mobilijara na javnim površinama. Također će se raditi na projektima koji će turistički povezati zadarsko zaleđe, otoke i Zadar, a uz to i autohtone ravnokotarske i otočne proizvode mnogo više dovoditi u Zadar u smislu gastronomske ponude.

Ubrzat će se i pripreme kako bi, najkasnije iduće godine, počela izgradnja novog Turističko-informativnog centra, a nastavit će se i suradnja s Ryanairom. Trajektna linija Zadar – Ancona treba biti u funkciji cijelu godinu, a inzistirat će se i na završetku terminala u Gaženici jer bez njega nema kruzerskog turizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...