Tankerkomercu Vlada zabila nož u leđa? Ulazak Dogus grupe neizvjestan!

Nakon 34 godine poslovanja, Tankerkomerc bi mogao ugledati svoj kraj. Izravno, na to nije utjecala loša gospodarska situacija već ogluka Vlade o raspisivanju koncesije za Marinu Zadar, što bi bio konačan udarac na sve pokušaje spašavanja – od rekonstruiranja, prodaje imovine, vraćanja dugova, predstečajne nagodbe pa i traganja za investitorom, koji je pronađen. Riječ je, dakako, o turskoj Dogus grupi.

Iako problemi ovog zadarskog brodara traju već niz godina, predstečajna nagodba, kojom bi država otpisala polovicu duga a ostali vjerovnici 30 posto, omogućila bi nastavak rada.

Time bi se Dogus grupi omogućilo da otplati preostalih 221 milijuna kuna dugova te nastavi poslovanje. Ključni uvjet koji je turski investitor postavio bio je nastavak koncesije na pomorskom dobru – Marini Zadar.

Kada su se stvari počele, napokon, postavljati na svoje mjesto – slijedi šok. Vlada objavljuje namjeru o davanju koncesije na spomenutu marinu.

Znači li ovo da će Vlada RH Tankerkomercu otkazati koncesiju na ovo pomorsko dobro te samim time i “otpisati” mogućnost ulaženja turskog Dogusa u cijelu priču – ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, Dogus grupa spremna je uložiti 15 milijuna eura u podmirenje postojećih obveza, a država bi se namirila ustupanjem zemljišta u Gaženici, koje po sudskoj procjeni vrijedi 35 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...