Ministru Ostojiću zbog sepse zatajili jetra i bubrezi, pluća rade otežano!

Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Zdravstveno stanje potpredsjednika Ranka Ostojića je i dalje vrlo ozbiljno, ali za sada stabilno, priopćili su u nedjelju iz Vlade RH dodajući da ministar Ostojić ostaje dalje na skrbi i liječenju u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb.

U toj je bolnici ministru unutarnjih poslova u subotu uklonjen apsces vrata, gnojna nakupina koja najčešće nastaje kao posljedica bakterijske infekcije. Međutim, razvila se sepsa te su ministru Ostojiću, kako doznaje Večernji list, zatajile funkcije bubrega i jetre te je došlo i do otežane funkcije pluća.

Prva informacija o hospitalizaciji Ranka Ostojića, podsjetimo, došla je iz Vlade RH otkud su u subotu priopćili kako je u KBC Zagreb upućen iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gdje je dan ranije primljen zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces. Na Rebru je operiran i potom zadržan u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutarnje bolesti, stajalo je u prvom priopćenju. Dijagnosticirana mu je gnojna upala vrata zbog čega je hitno operiran, a gnojna upala izdrenirana.

Potvrdili su tu informaciju drugim priopćenjem iz Vlade koje je pristiglo dan kasnije odnosno u nedjelju, a koje navodi i da se razvila sepsa, vrlo ozbiljna posljedica infekcije.

No, liječnici očekuju povoljan oporavak potpredsjednika Vlade zbog njegove snažne fizičke građe. U večernjim nedjeljnim satima stanje je bilo neznatno bolje, a sutra će se obaviti niz pretraga. Ispočetka se sumnjalo na ubod krpelja budući da je ministar Ostojić dosta vremena provodio u poplavljenim područjima u Slavoniji. Ta je sumnja isključena, a grlobolja je Ostojića, kako doznajemo, mučila već danima. Hitnu pomoć na kraju je pozvao njegov šef osiguranja.

Treba napomenuti kako gnojna upala vrata nije posljedica nedavne operacije nosa kojoj se ministar Ostojić 2. srpnja podvrgnuo također na Rebru. Bio je to operativni zahvat zbog višestruke deformacije unutarnjih nosnih struktura nakon kojeg se brzo oporavio, pušten na kućnu njegu i vratio se na posao koji dan kasnije. Tom je zahvatu prethodila još jedna operacija u ožujku 2012. godine kada je ministar policije na Rebru uklonio apsces na glutealnoj regiji. Gnojna upala na tom području najčešće se razvija zbog urasle dlake i može izazvati niz ozbiljnih posljedica, a Ostojić je i tada hitno operiran. Na svojem je profilu na Facebooku tada sam obavijestio o zahvatu navodeći kako si je sam kriv jer je odugovlačio odlazak doktoru zbog obaveza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...