Ove ljetne navike su štetne za zdravlje i život, pokušajte ih izbjegavati!

Ljeto donosi opuštenu atmosferu, vrućine i neopreznije ponašanje, tvrde stručnjaci koji upozoravaju na neke ljetne navike koje nas mogu koštati zdravlja, a ponekad čak i života.

Ako ne nosite sunčane naočale, radite priličnu grešku jer su oči, nakon kože, najosjetljivije na štetan utjecaj sunčevih zraka. Sunčane naočale ne moraju biti skupe, dovoljno je da imaju 100 postotnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Voda je tražena roba tijekom ljeta, no treba pripaziti koju vodu pijete. Ako koristite crijevo iz vrta, promijenite naviku jer se u njima razvijaju razne štetne bakterije koje ćete tako izravno unijeti u organizam.

Jednako tako, u slučaju da ne uspijete otići na more, sigurno ćete posjetiti neki bazen, a tek tamo trebate biti izuzetno oprezni da ne popijete vodu u kojoj se kupate. I najčišći bazeni imaju sitne čestice fekalija pune bakterija, a kloru treba i deset dana da potpuno odstrani parazite koji uzrokuju teške proljeve.

Dva savjeta koja život znače – nemojte imati stalno upaljenu klimu, izlazak na vrelinu nakon dobro rashlađene prostorije u kojoj boravite pravi je šok za tijelo, a ni pod koju cijenu nemojte voziti auto u japankama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...