Cestitka_Uskrs

Sara Renar: “Život je poticaj za moj rad i stvaranje! Uzbuđena sam zbog Zaz!”

Nakon što smo jučer objavili kako će Sara Renar biti predizvođač na zadarskom koncertu francuske zvijezde ZAZ, upitali smo je o dosadašnjim uspjesima ali i nekim novim projektima.

Naravno, nismo izostavili ni provjeriti kako se osjeća sada kada zna da će nastupiti u Zadru.

Proživljavaš jednu krasnu godinu vezanu za svoju glazbu koja plijeni sve veću pažnju fanova iz regije. Daj nam mali osvrt na tebi najdraže trenutke od izlaska tvog prvog albuma “Djeca”.

Na jednoj akustičnoj svirci lani u ovo doba jedna je djevojka znala tekstove apsolutno svih pjesama. Još mi je kasnije prišla i pitala me zašto nismo svirali “Nije pametno”. Mislim da sam tada prvi put doživjela da netko zaista osobno doživljava moje pjesme. Super je također bilo kada je nakon koncerta u Koprivnici u backstageu Zvonka Obajdin svirala moju pjesmu “Bok”. Ima na youtube-u video jedne djevojčice kako pjeva pjesmu “Djeca”. Tu su i prekrasna poznanstva i suradnje, nedavno gostovanje u Novom Sadu na festivalu Poezika i na festivalu Šuš u Varaždinu. Posebno je bilo kada me Matija Dedić pozvao kao gošću na svom koncertu gdje je obradio moje stvari, ili kad je sprski producent L.FREE napravio remix pjesme Altruizam. Zbilja se mnogo se lijepih stvari izdogađalo.

Spomenuti album je nominiran za Porina, u kategoriji najboljeg debitantskog albuma za 2013. Koliko ti to znači u ovom trenutku?

Uvijek je lijepo dobiti priznanje, odgovara Sara.

Što te najviše privlači u poslu oko glazbe?

U glazbi se apsolutno realiziram. Cijeli paket me veseli. Nije mi problem sistematično vježbati ako treba, niti tri tjedna vrtiti jedan stih dok nisam zadovoljna, pustiti sve pa krenuti ispočetka. Također volim kad sam sama sebi šef. To znači da se sam tjeraš ustati popiti kavu, ugasiti sve mobitele i kompjutere i krenuti pisati. Čovjek ustvari treba biti dosta čvrst za takvo što na dulji rok, a mislim da sam tip koji to može. Tu je i bend, svi odreda sjajni muzičari i krasni ljudi. Imam zaista sreće s ljudstvom. I naravno, moment dijeljenja energije s publikom je neprocjenjiv.

U tvojoj glazbi vidi se jedna kreativnost, ne bojiš se miksanja stilova i istraživanja novog. Koji motivi inspiriraju tvoj rad?

Život. Teško mi je reći što točno. Druga muzika mi je često najveći poticaj. Nisam nikad slušala samo jedan određeni žanr što se vjerojatno i odražava u onome što radim, s osmjehom nam govori sugovornica.

Diže se pomalo prašina oko tvoga drugog studijskog albuma, EP-a “Jesen” kojeg mnogi iščekuju s posebnim nestrpljenjem. Što možemo očekivate od malo drugačije Sare Renar na novom materijalu?

Više eksperimentiranja sa formom pjesme, instrumentima i zvukovima. Singl “Ljubav” je dosta dobar teaser, rekla je.

12. kolovoza svirat će te u Zadru prije Zaz. Kakav ti je osjećaj uoči svirke?

Jako se veselim svirci i moram priznati da sam dosta uzbuđena što ću biti predgrupa jednom tako svjetski priznatom izvođaču, zaključila je ova mlada glazbenica te iskoristila priliku da sve čitatelje pozove na Forum, baš tog 12. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...