Svečani koncert u Župnoj crkvi Gospe Loretske povodom kolaudacije orgulja

Župni ured Gospe Loretske u Arbanasima, u suradnji sa Kulturno-umjetničkom udrugom ”VICKO ZMAJEVIĆ” Zadar – Arbanasi, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zadra organizira svečani koncert povodom kolaudacije orgulja u Župnoj crkvi Gospe Loretske, u subotu, 26. srpnja 2014. godine, s početkom u 20,00 sati.

Koncertom povodom kolaudacije prikazati će se sve mogućnosti obnovljenih orgulja, kao i ljepota zvuka, s obzirom da je, sve do nedavne obnove, mogućnost korištenja orgulja bila iznimno sužena, a dugogodišnjim je propadanjem bila narušena i kvaliteta zvuka, što je upravo obnovom i vraćeno u prvobitno stanje.

Na koncertu nastupaju Tea Kulaš, zadarska studentica Muzičke akademije u Zagrebu, te domaći župni zbor ”Vicko Zmajević”, pod ravnanjem dirigenta Dražena Habuša, prof., uz orguljašku pratnju Suzane Petani.

U bogatom programu biti će izvedena djela Bacha, Mendelssohna, Franka, Dešpalja, Schulzea, i fra Glibotića.

Kolaudaciji orgulja nazočiti će gosp. Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture RH, gosp. Miljenko Domijan, glavni konzervator Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH, kao i predstavnici Grada.

Ulaz na koncert je besplatan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...