U Sv. Filipu i Jakovu u predvorju kino dvorane otvara se “Fabrika kulutre”

Novoosnovana Udruga mladih ove godine priprema niz aktivnosti i događanja pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv.Filip i Jakov i Općine Sv.Filip i Jakov. Jedna od predviđenih aktivnosti je bila uređenje prostorije u sklopu Kino dvorane u Sv.Filip i Jakovu u kojoj je predviđeno otvorenje galerije – kulturnog centra u središtu mjesta.

Ideja predložena od strane Vedrane Vitali, nastavnice glazbene kulture u OŠ“Sv.Filip i Jakov“ i članice Udruge mladih je prihvaćena od strane Općine i Turističke zajednice i nakon relativno kratkog vremena prostor je uređen i to od strane članova Udruge, a uz pomoć pokrovitelja i brojnih sponzora.

Za otvorenje galerije je priređena izložba starih fotografija Sv.Filip i Jakova uz video projekciju uznastup band-a „Duo znak“ i prigodni domjenak.

U ime Udruge mladih Sv.Filip i Jakov Vedrana Vitali će nas detaljnije upoznati s programom novootvorenog kulturnog centra „Fabrike kulture“. Već tijekom ljeta u sklopu „Filipjanskog lita“ održati zanimljive izložbe ( Mare Milin, Šime Eškinja i Jakov Baričić- modni fotografi, Ira Bulić i drugi….) i razna kulturna događanja ( radionice fotografije i filma, književne večeri… ).

Galerija nosi naziv „Fabrika kulture“ u čast staroj filipjanskoj fabrici, a prostor u kojem djeluje predviđen je za višenamjenske aktivnosti: izložbe, radionice, predavanja…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...