Cestitka_Uskrs

Upozorenje! Danas diljem Dalmacije moguća tuča i pijavice, stabilnije vrijeme očekuje se tek od petka!

Tijekom srijede preko naših krajeva premještat će se ciklona Melisa koja će lokalno donijeti izraženija nevremena s velikim količinama kiše, a mjestimice može biti i jače tuče te pijavica, osobito na otvorenom moru i dalmatinskim otocima!

Cijelog dana će u Dalmaciji prevladavati pretežno oblačno s tek kraćim sunčanim razdobljima. Mjestimice će pasti i do 70 litara kiše u kratkom vremenu.

Na jugu Dalmacije puhat će jugo, na sjeveru jugozapadnjak i zapadnjak. Očekuju se ponegdje i olujni udari vjetra! Temperature u padu, osobito poslijepodne, maksimalci od 24 pa do 28°C na krajnjem jugu Dalmacije.

U četvrtak će se i dalje zadržati promjenjivo, iako će kiše biti i rjeđe i količinski manje nego u srijedu. Ipak, ponegdje može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Vjetar slab zapadni. Temperature bez promjene u odnosu na srijedu ili malo više. U petak pretežno sunčano, no ipak poslijepodne lokalno može biti kratkih pljuskova, većinom u zaleđu obale.

Jutarnje temperature uz obalu od 17 do 21, a u zaobalju uglavnom od 11 do 16°C. Danju malo toplije, pa će maksimalne temperature biti ponegdje i preko 30°C.

Danju maestral. Slično će se nastaviti i u dane vikenda. Sve više sunca, sve manje oblaka, a lokalni pljuskovi će biti rijetki. Maksimalne temperature do 32°C.

Kako se trenutno čini, prvi dio sljedećeg tjedna proteći će u znaku sunčanog i vrućeg vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...