Zašto ljubomora može biti dobra za brak

Ljubomora se obično smatra lošom stvari za vezu ili brak, no s tim se neće složiti psiholozi koji tvrde da, pod određenim okolnostima, zapravo može biti sjajno vezivno tkivo koje će vezu podići na novu kvalitativnu razinu.

Sve dok se ne pretvori u agresiju i manipulaciju, ljubomora je dobra za vezu jer pokazivanjem ljubomore dajete partneru do znanja da vam je i dalo stalo do njega, što je dodatni poticaj parovima da ojačaju vezu.

Uz to, u slučaju da o ljubomori otvoreno razgovarate, možete podići vezu na novu kvalitativnu razinu otkrivanjem pravog lica partnera. Ljubomora može i potpaliti strast jer će razbiti monotoniju i ponovno vratiti onu početnu iskru, ako još uvijek postoji u vezi.

Razgovori nakon ljubomornih ispada daju vam priliku da otkrijete stvarne probleme koje imate u vezi, natjerat će vas da se pokrenete i inicirate pozitivne promjene u vezi koje su vam potrebne da bi je vratili na pravi put.

Sve u svemu, ako ne pretjerate i otvoreno porazgovarate, ljubomora će vam omogućiti popravljanje odnosa i dati nov zamah vašoj vezi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...