Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Ostatak tjedna bit će prohladan i kišovit, temperature oko 25°C!

Tijekom srijede vrijeme je bilo nestabilno, ali to se jače osjetilo na sjevernom Jadranu. Večer u noći s utorka na srijedu niz olujnih oblaka zahvatio je dio kvarnerskih otoka, a tijekom dana upravo su Krk, Cres i okolni otoci bili najčešća “meta” grmljavinskih oblaka koji su se gotovo cijeli dan razvijali i obnavljali na sličnom području.

Najjače nevrijeme u unutrašnjosti zemlje zabilježeno je jučer, nešto nakon 15 sati na širem sisačkom području.

Sredinom noći s srijede na četvrtak novi jaki grmljavinski oblaci zahvatili su dijelove sjevernog Jadrana i Gorskog kotara, te su djelomično premjestili i nad zapadne dijelove središnje Hrvatske. Ponovno je jačeg nevremena bilo na kvarnerskim otocima.

Oko 1 sat iza ponoći snažnog grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je šire zagrebačko područje. Iako je trajalo kratko, svega desetak minuta, u dijelovima Zagreba palo je preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a jugozapadni vjetrovi snizili su temperaturu zraka za više od 5 Celzijevih stupnjeva.

Prema podacima DHMZ-a Dalmacija je bila najtopliji dio zemlje, gdje su temperature zraka u najtoplijem dijelu dana u mnogim krajevima dosegle ili prešle 30°C. Tako je 30°C izmjereno u Splitu, Šibeniku i Zadru, a 31°C u Makarskoj i Hvaru, kojemu je samo desetinka Celzijevog stupnja nedostajala do vrućih 32°C. Drugdje je bilo do 21°C (Parg, Varaždin) do 30°C (Osijek).

Tijekom prvog dijela jutra grmljavinski pljuskovi su se premjestili nad središnji Slavoniju, Liku i zaleđe sjeverne Dalmacije.

Danas bi se novo naoblačenje s kišom i grmljavinom postupno trebalo premjestiti na istok. Na Jadranu će biti promjenljivo oblačno, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje se očekuje obilnija kiša, moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne u unutrašnjosti djelomično razvedravanje. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu će umjereno do jako jugo slabjeti i ponegdje okrenuti na buru. Najviša temperatura većinom od 19 do 24, na Jadranu od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...