Cestitka_Uskrs

Luka Žorić: “Naletimo li na Galatasaray u Zadru će sijevati iskre!”

Luka Žorić, hrvatski reprezentativac, Zadranin u dresu ponajbolje europske momčadi turskog Fenerbahçea s velikim optimizmom dočekuje Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj i novu klupsku sezonu. Završno brušenje forme nakon najveće košarkaške smotre na svijetu Luka i njegovi suigrači iz Fenera imat će u Zadru na velikom Zadar Basketball Tournamentu.

Dolazimo u Zadar u najjačem sastavu. Osvojili smo prošle sezone naslov prvaka Turske, a ove godine ambicije nam sežu i dalje. U prvom redu želimo zaigrati Final Four Eurolige, a onda ćemo pričati o daljnjim dosezima. Imamo izuzetno jaku ekipu, a vodi nas najtrofejniji europski trener Željko Obradović, kazuje Luka.

Podsjetimo, redove Fenerbahçea je napustio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji se otisnuo prema NBA ligi i Brooklyn Netsima, no klub s vjerojatno najvećim budžetom u Europi nije štedio novaca u slaganju momčadi s kojoj će napasti vrh europske klupske košarke. Stigli su Jan Vesely, Bogdan Bogdanović, Semih Erden, Can Altinting, Sherat Cetin, Andrew Goudelock i Ricky Hickman. Ipak, najveće ime među svima je ono Željka Obradovića.

Čuo sam prije dolaska u Fener puno stvari o Željku, ali dok ga ne upoznate ne znate kakva je to veličina i čovjek. Željko je košarkaška legenda, ma nemam riječi. Pozivam Zadrane i sve prijatelje košarke da dođu na Višnjik i uvjere se. Neće požaliti.

Posebnu draž ovom turniru daje rivalitet Galatasaraya i Fenerbahçea.

To nisam doživio nigdje i ne znam kojim riječima bih opisao. Otprilike kao Zadar i Cibona u vrijeme najvećeg rivaliteta pa još deset puta izraženije. Nešto nevjerojatno. Nemojte se iznenaditi ako naši navijači dođu u Zadar. Pratili su nas do sada na turnirima i pravili neviđenu atmosferu.

Dodamo li tome da sedma utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Turske između Galatasaraya i Lukinog Fenera nikad nije ni odigrana jasno je da će u eventualnom zadarskom ogledu najjačih turskih klubova sijevati iskre.

Priželjkujemo to finale. Tu nema kalkulacija niti popusta. Ide se 100 posto. Treba znati da nas samo desetak dana nakon zadarskog turnira očekuje prva službena kup utakmica. Jamčim da će Zadrani na Višnjiku vidjeti ono najbolje što Fenerbahçe može, poručio je Luka koji nikada nije imao priliku nositi dres Zadra.

Zadar je moja neostvarena ljubav, ali život nosi svoje. Sa šest, sedam klubova sam već igrao protiv Zadra. U utakmicama uvijek dajem sve od sebe, a mojim Zadranima ususret nove sezone želim puno uspjeha i sportskih radosti.

Takve trenutke priželjkuje i sebi i svojim reprezentativnim kolegama uvjeren kako ova ekipa ima ‘ono nešto’ i može napraviti dobar rezultat u Španjolskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...