Nekić: “Osigurali smo milijun kuna za subvencioniranje udžbenika i prve novce ćemo uplatiti vrlo skoro!”

Prvi korisnici koji ostvaruju pravo na subvencioniranje školskih udžbenika uskoro će dobiti novac koji je za tu namjenu osigurao Grad Zadar.

Bliži se početak nove školske godine a s njim i niz troškova za roditelje. Socijalno najugroženijim obiteljima školaraca u Zadru, Grad će pomoći sufinanciranjem udžbenika. Podsjećamo, pravo na ovu vrstu pomoći imaju samo djeca iz obitelji koje primaju dječji doplatak, a prvi korisnici pomoć će uskoro i dobiti. Od potpisivanja rješenja zakonski rok je 15 dana – doznajemo od pročelnikaza školstvo.

Da ne bi bilo zabune, Grad neće kupovati knjige, Grad neće davati bonove već ćemo na račun korisnika isplatiti onaj iznos na koji je ostvario pravo. Grad je osigurao milijun kuna za tu namjenu. Dosad smo došli do brojke 500 zahtjeva i prva rješenja su mi na stolu. Danas ću ih potpisati, kazao je Joso Nekić.

U zakonu o dječjem doplatku postoje tri censuzne skupine pa je i ova pomoć podijeljena na taj način, piše Radio Zadar.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda, ona najugroženija grupa će dobiti 700 kuna i to je praktično ukupan iznos koji je potreban za komplet udžbenika. Druga grupa će dobiti 350 kuna, a treća cenzusna grupa dobit će 200 kuna. Za učenike od petog do osmog razreda, prva cenzusna grupa će dobiti 1400 kuna, druga 700, a treća 400 kuna, dodao je Nekić.

Podnositelji zahtjeva trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

Rješenje o ostvarivanju prava na doplatak za djecu, dokaz o prebivalištu na području Grada Zadra i potvrdu o redovitom školovanju učenika.

Zahtjevi se mogu podnositi do 30. rujna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...