Od jutra gužve: Kod Male Kapele kolona duga čak 11 km, kod Lučkog 7 km!

Od ranog jutra pojačan je promet prema moru, a na autocesti A1 pušten je promet kroz tunel Mala Kapela u smjeru mora, kolona vozila je duga oko 11 kilometara.

Promet na većini cesta u smjeru mora je pojačan, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. HAK vozače upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila i budu strpljivi. Povremeno dolazi i do zastoja pa vozače i suputnike u kolonama molimo da ne izlaze iz vozila.

Kolone vozila na autocestama:
– A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 kilometara, a iz smjera Buzina 2 kilometra. Ispred tunela Mala Kapela u smjeru mora vozi se usporeno u koloni dugoj oko 11 kilometara, zbog prometne nesreće na vijaduktu Jezerane;

– A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba duga je oko 2 kilometara;
– A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova (83. +100 do 86. +200 km), u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 7 kilometara.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska u smjeru Zagreba promet teče usporeno na 118. km, zbog prometne nesreće.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama autocesta:
– A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok,
– A2 Zagreb-Macelj između Maclja i Zaprešića,
– A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac te
– A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Delnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...