Osnivanje zadarske podružnice HULL-a i predavanje u Općini Vir

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) djeluje od 1994., s ciljem pomaganja bolesnika oboljelih od hematoloških bolesti, razvoja novih istraživačkih programa i metoda liječenja te u tu svrhu organizira liječenje bolesnika koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, prikuplja donacije te razvija i provodi programe pomoći bolesnicima. HULL potiče nove metode liječenja, organizira stručnu i financijsku pomoć za te programe, seminare i savjetovanja te distribuira informacije sa skupova zdravstvenim i znanstvenim ustanovama.

Prije dvije godine započeli smo projekt “Znanjem do zdravlja”, u sklopu kojega u gradovima Hrvatske za lokalno stanovništvo održavamo predavanja o hematološkim bolestima, psihoonkološkoj potpori i sličnim temama.

Kod suočenja s dijagnozom zloćudne bolesti, u svakome se čovjeku javljaju različite reakcije. Strahovi i neinformiranost su prisutni kod bolesnika i njegove obitelji. Stoga je cilj našega projekta da govorimo o hematološkim bolestima, mogućnostima i dostupnostima liječenja i potpore u Republici Hrvatskoj. Iza nas je takav projekt u devet hrvatskih gradova, Vir je deseti, i namjeravamo ga širiti i dalje.

Na učestale upite bolesnika s hematološkim bolestima sa zadarskog područja, odlučili smo ponovno osnovati podružnicu HULL-a u Zadru. Podružnica je djelovala ranijih godina djelovanja HULL-a ali se s vremenom njezin rad ugasio.

Naš projekt ćemo predstaviti građanima Vira na štandu na Trgu svetoga Jurja, u subotu, 23. kolovoza 2014. od 10 – 12 sati. Na štandu će građani moći dobiti naše informativne brošure o bolestima, razgovarati s liječnicima-hematolozima i dobiti detaljan program predavanja za poslije podne.

Predavanja se održavaju u Vijećnici Općine Vir, Trg svetog Jurja 1, od 17.00 do 19.30. Svečano osnivanje Podružnice Zadar bit će u 19.30 sati, stoji u priopćenju Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

HULL - program na Viru

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...