Od sunca do kiše: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvom tjednu listopada!

Nakon prvo kišovitog pa sunčanog rujna, dolazi listopad koji u svom prvom tjednu donosi stabilno, anticiklonalno vrijeme. Sunčanije će, ako izuzmemo mjestimične jutarnje magle, biti u prvom dijelu tjedna, a u njegovu drugom dijelu osobito je na Jadranu mogućapromjenjiva naoblaka s kojom će samo ponegdje pasti malo kiše. Bit će toplo, a tek će u dane vikenda u unutrašnjosti zemlje doći do manjeg pada temperature zraka.

Prognozu za prvi tjedan listopada donosi portal Crometeo.

U utorak nas očekuje pretežno vedro, ujutro će ponegdje u zaobalju biti magle, ali i na moru većinom sjevernog Jadrana. Noću će biti tiho ili uz slabu buru, danju slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 15 do 19 stupnjeva. Najviše dnevne temperature kretat će se od 23 do 27 stupnjeva.

Srijeda će biti djelomično sunčana, s nešto više oblaka na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana kada samo ponegdje postoji mogućnost za pokoju kišnu kap. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature bit će u laganom porastu, najviše dnevne većinom od 23 do 27 stupnjeva.

Četvrtak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Iako će se u većini predjela zadržati suho, lokalno će pasti malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba do umjerena bura, navečer podno Velebita pojačana do jaka. U Dalmaciji noću tiho ili burin, danju slab jugozapadnjak, navečer slaba do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 14°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 27°C.

Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku bit će tijekom petka, u većini krajeva zadržat će se suho. Noću će puhati slaba do umjerena bura, jača samo podno Velebita. Danju na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura, u Dalmaciji slab jugozapadnjak. Jutro će biti malo svježije, u najtoplijem dijelu dana od 23 do 27°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekom subote. Samo će ponegdje pasti pokoja kišna kap. Noću će puhati slaba bura i istočnjak, danju na sjevernom Jadranu slaba bura, u Dalmaciji jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

U nedjelju djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku. Iako će se u većini krajeva zadržati suho, lokalno može pasti vrlo malo kiše. Puhat će većinom slab levant, na sjevernom Jadranu slaba bura, prema otvorenom moru jugo. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na subotu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...