Kako je Kalmeta otkrio toplu vodu ili kako Mikulandra prodaje maglu!

Oko 170 zaposlenika Grada Zadra bit će premalo kada se počnu prijavljivati svakakvi nedostatci u lijepom našem Zadru. Da, da, i to ne putem službenih kontakt podataka navedenih na gradskoj internetskoj stranici, već putem aplikacije “zakrpaj.to” koja već dugi niz godina postoji na tržištu.

Prva je to novotarija kojom će posljednja zaposlenica pridošla na gradske jasle pokušati opravdati svoju stručnost i potrebu zapošljavanja na jasle Grada. Naime, ona je svojim iPhoneom, naslućujem, pregledavala aplikacije koje su dostupne na hrvatskom tržištu i uvidjevši neku šarenu ikonu, zanimljiv opis i solidnu funkcionalnost, odlučila je, valjda jučer, pokucati gradonačelniku na vrata nudeći mu veliku ideju za iznimno laku komunikaciju s građanstvom. Usto je još aplikacija funkcionalna, pa eto, bit će tu i neke koristi koju će moći predstaviti medijima. To su i učinili jutros na kolegiju gradonačelnika.

Sva sreća da su među okupljenim novinarima redom oni potplaćeni, namješteni i postavljeni točnu tu gdje trebaju biti, pa će valjda isti i napisati ono što trebaju. Pa kako bi drugačije opravdali svoja radna mjesta. I plaće koje su tu iz razloga poznatim samo njihovim urednicima i prostoriji na prvoj katu Medulićeve 2. A da, i izbori – i ovi i oni, stižu uskoro pa treba okupiti crème de la crème uz sebe, uz svoje boje.

Iako mjesta(šca) poput Bakra, Čavla, Fužina, Čepina, Raba, Punta, ili primjerice Ražanca i Pašmana u našoj županiji nemaju Majdu Mikulandru da ih savjetuje i zaradi svoju plaću, i oni sudjeluju u aplikaciji “zakrpaj.to”, i to mjesecima prije nego je Kalmeta otkrio toplu vodu. Ili mu je ista podmetnuta a on je poput velikog Cezara prihvatio i pružio narodu. Kruha i igara, dobra je stara. Samo, eto, u današnje doba uz sve moguće mobilne platforme – aplikacije i zabave. A novinari, svi redom, to puše kao kakav lijek za glavobolju ili nešto još primjerenije. Neću u detalje.

No, moguće je da ćemo sada napokon na terenu ugledati dugo tražene komunalne redare, u narodu već prozvane “Jetijima”. Možda će od sada nositi i pametne mobilne telefone u svojim džepovima. No i njih treba netko platiti. Čeka li nas to javni natječaj za kupovinu 100-tinjak mobilnih telefona?

35 i općina, mjesta, gradova i ostalih lokalnih samouprava već je korisnik spomenute aplikacije. Bez velike pompe, bez najava na kolegiju gradonačelnika, bez serviranja informacija u tako pozitivnom svjetlu da bi se i Isusova aureola posramila brojčane vrijednosti kandele. Zadar, opet, eto, po svom dobrom starom običaju – prodaje… maglu, da ne spominjem organe. Mi smo posebno pametni, pronicljivi i inovativni, pa i kad je netko to napravio prije nas, mi svoju toplu vodu znamo servirati. Uz plaćene medije, i to je moguće. barem još koju godinu.

Do kada? Valjda do izbora. Nakon toga ionako i plavi i crveni zaspu, Tako će i ove i naredne godine. Bogu hvala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...