Završen turnir na Višnjiku: Turiski prvak Fenerbahce osvojio Zadar Basketball Tournament

Prvi Zadar Basketball Tournament završio je hrvatsko – turskim finalom u kojem je pobjedu odnijela momčad Fenerbahcea koja je bila bolja od zagrebačke Cedevite rezultatom 75-67. Najbolji u redovima pobjednika bio je Andrew Goudelock sa 20 koševa, a u Cedeviti Tomislav Zubčić sa 10 koševa.

Treće mjesto osvojila je momčad berlinske Albe koja je pobijedila tursku Darussafaku Dogus rezultatom 75:68. U redovima njemačke momčadi ponovno je dobro igrao Leon Radošević, dok se u turskoj istaknuo Lynn Greer sa 20 postignutih koševa.

Zdenka Zrilić

Košarkaši Zadra su posljednjeg dana Zadar Basektball Tournamenta pobijedili turskog doprvaka Galatasaraya u utakmici za 5. mjesto rezultatom 75:67. Najbolji u momčadi Zadra bio je Josip Sobin s 23, dok je kapetan Ive Ivanov postigao 21 koš.

Kapetan Zadra Ive Ivanov s 51 košem ujedno je i najbolji strijelac turnira. Nagradu mu je uručila Ljerka Ćosić, supruga košarkaške legende Krešimira Ćosića. Najboljem igračem turnira proglašen je Andrew Goudelock.

Na prvom zadarskom pripremnom turniru sudjelovali su turski prvaci Fenerbahce Ulker, nacionalni kolege Galatasaray Liv Hospital i Daraussafaka Dogus, njemačka Alba Berlin te hrvatska Cedevita i domaćin Zadar.

Na tribinama dvorane Krešimir Ćosić u danima turnira viđeni su brojni sportaši I legende poput Barbare Ružić, Dina Rađe, Jusufa Nurkića, Arijana Komazeca, Gregora Fučke, Gordana Giričeka, Dražena Anzulovića i Aleksandra Petrovića i brojnih drugih. Turnir je pratilo više od 120 akreditiranih novinara iz Hrvatske i regije, a na marginama je održano i nekoliko važnih sastanaka košarkaških organizacija među kojima i onaj regionalne ABA lige.

U slobodnim trenucima od utakmica održan je Kid’s Day, gala večer i Players party. Zadar Basketball Tournament za 2015. godinu najavljuje novo izdanje turnira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...