Akcija “Agram”: Danas će odlučiti koga puštaju da se brani sa slobode

Zbog opreza su Slobodan Ljubičić, bivši predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, i poduzetnik Petar Pripuz odlučili dogovaranje posla između Grada i Pripuzove tvrtke o zbrinjavanju gradskog otpada delegirati podređenima.

Proizlazi to iz snimki dijelova njihove obrane u Uskoku koje je u četvrtak objavila televizija N1. Uskok ih tereti da su s Milanom Bandićem i još dvojicom naredili dodjelu posla zbrinjavanja otpada Pripuzovoj tvrtki, po žurnom postupku, bez javnog natječaja, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja otpada na drugi način. Tako su, tvrde tužitelji, oštetili Holding te osigurali zaradu Pripuzovoj C.I.O.S. grupi.

Bandića je u Remetincu posjetio odvjetnik Marijan Hanženković da bi dogovorili obranu.

I drugi osumnjičenici pojačali su odvjetničke timove te pripremili novac kako bi ih sud pustio da se brane sa slobode. Ponude su od 75.000 kuna naviše. Sud će danas objaviti hoće li se Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus braniti sa slobode.

Pripuz je ponudio milijun eura jamčevine, a Laco i Markus 100.000 kuna. Ljubičić je navodno planirao dati 1,4 milijuna kuna.

Kako bi si olakšao poziciju i stvorio uvjete za obranu sa slobode, Ljubičić je sinoć dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Holdinga, ali je zadržao ostale funkcije u toj tvrtki.

Bandić nije tražio određivanje jamčevine ali se žalio na odluku o pritvoru. USKOK se pak žalio na odluku da se vlasniku CIOS-a Pripuzu i ostaloj dvojici omogući obrana sa slobode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...