Dijete vam ne djeluju? Zaboravite ove tri stvari ako želite smršavjeti

Već ste isprobali razne dijete i uvijek se na kraju uhvatite s nezdravim grickalicama u rukama jer ste očajni zbog odustajanja? Ako želite konačno uspjeti i biti zadovoljni sobom, morat ćete zaboraviti na najčešće savjete jer su izgleda oni krivi za neuspjeh.

Autorica knjige ‘The Shift’ Tory Johnson, poput milijuna žena, godinama je pokušavala slijediti razne savjete za mršavljenje i dostići moderne ideale ljepote, no zaključila je da prije svega mora shvatiti samu sebe. Također je otkrila za Huffington Post koje su po njoj najveće zablude kod mršavljenja i zašto ih više nikada ne bi pokušavala.

Dan za varanje

Svatko tko je pokušao smršavjeti sigurno je isprobavao teoriju s jednim danom u tjednu kada je dopuštena sva hrana i kada se smije guštati u omiljenoj čokoladi ili primjerice grickalicama. Na prvi pogled se ovo čini kao zaista odlična ideja. I jest, ali samo ako se toga zaista možemo pridržavati. U danima kada se trebamo hraniti zdravo i niskokalorično čini se da samo dvije kockice čokolade ne mogu načiniti nikakvu štetu, ali najčešće je to puno više od toga jer postoji problem sa samokontrolom. Inače ni ne bismo bili u situaciji da se trebamo odricati hrane. A u takvoj situaciji dan za varanje gubi svaki smisao. I to nas vraća na početak, odnosno osnove – prehrana treba biti raznovrsna i zdrava uz fizičku aktivnost kako bismo se riješili viška kilograma.

Brze dijete

Ljudi s viškom kilograma trebaju nadu da će ih se uspješno riješiti i konačno ponosno odjenuti usku haljinu ili doći na plažu podignute glave. U toj nadi drugi su pronašli savršeno mjesto za biznis jer njihovi proizvodi ili planovi mršavljenja nude pravo čudo u vrlo kratkom roku. Recimo da idete na važno vjenčanje za dva tjedna, a brzinska dijeta i čarobni proizvod garantiraju i do 10 kilograma manje u tom razdoblju? Da, uz mučenje organizma i velika odricanja, možda ćete doći do neke odlične brojke u ta dva tjedna, ali odmah po prestanku sve će vam se vratiti. Brze dijete nisu nikakvo rješenje, a osjećaj neuspjeha nakon njih može vas doslovno ubiti u pojam. Ako želite smršavjeti, dajte si vremena bez nekakvih suludih rokova vezanih uz razna događanja. Neka vam jedina motivacija bude zadovoljstvo sobom, a sve je ostalo bonus.

Grižnja savjesti – neprijatelj broj jedan!

Osim što smo vrlo često za svoje probleme skloni krivite druge, poput bake koja nam je u djetinjstvu radila fine kolače i nije rekla da je dovoljno pojesti samo jedan komad štrudle, još je teže nositi se sa svakim neuspjehom. I tu nam ne može pomoći nitko osim nas samih, kaže Johnson, jer smršavjet ćemo tek kada se iskreno zapitamo zašto smo popustili i pojeli cijelu čokoladu u deset sati navečer. Iskren razgovor sa samima sobom i odlučnost da promijenimo svoje navike malim koracima jedini su put prema zdravijem načinu životu, a na kraju i gubitku viška kilograma. Nemojte raditi velike promjene odjednom, jer to neće moći poštovati te ćete se vrtjeti u krug. Zato možda u borbu s viškom kilograma krenite upravo sada i dajte si prvi mali zadatak za koji ste sigurni da ćete ga odraditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...