“Gradsko vijeće i članovi taoci su anarhističkog nasilja Marka Pupića Bakrača!”

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća objavili priopćenje u povodu današnjeg izgreda na Gradskom vijeću.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U povodu jutrošnjeg incidenta koji je ponovno izazvao vijećnik Marko Pupić Bakrač na samom početku sjednice Gradskog vijeća dužni smo izvijestiti javnost sljedeće:

Još jednom članice i članovi Gradskog vijeća taoci su anarhističkog nasilja koji namjerno i ciljano provodi vijećnik Marko Pupić Bakrač. O tomu svjedoče i njegova javna priopćenja u kojima prijeti i najavljuje opstrukciju rada Gradskoga vijeća. Nedopustivo je da  pojedinac nasilno želi tumačiti zakonske procedure na način kako to isključivo njemu odgovara, a istodobno najbrutalnije krši sve demokratske procedure na koje se, navodno, poziva, otvoreno vrijeđajući sve legitimno izabrane vijećnice i vijećnike.

U ovoj prigodi ponovno je zlorabio temu preimenovanja Široke ulice. No isto tako zlorabio bi i bilo koju drugu temu kako bi blokirao rad Gradskog vijeća. To dokazuje i očitovanje Ministarstva uprave koje je potvrdilo potpunu pravilnost postupanja svih gradskih službi i predsjednika Gradskog vijeća.

Konkretno,  Građanska inicijativa „Svi za Kalelargu“ odbila je dati, kao što zakon nalaže, peticiju na provjeru, iako im je čak predloženo da sudjeluju u verifikaciji potpisa, već su ih, umjesto toga, na poznati način uništili, pa se postavlja pitanje kako su to građanima koji su potpisali peticiju namjeravali omogućiti ostvarivanje njihovog demokratskog prava?

Slijedom svega izrečenog, jedini cilj Marka Pupića Bakrača je stvoriti ozračje kaosa, terora i nasilja u gradskoj vijećnici kako bi pokušao izazvati prijevremene izbore, a  sve prema želji njegovih nalogodavaca.

Ovakvim metodama terora koje vijećnik Pupić Bakrač provodi jedino i isključivo se nanosi šteta i sramota građanima Zadra. Građani Zadra s punim pravom očekuju od svojih legitimno izabranih predstavnika da ostvaruju njihove interese i prosperitet, a ne hajdučiju kakvu želi uvesti Marko Pupić Bakrač.

Još jednom ističemo kako Gradsko vijeće, a ni Gradska uprava, neće dopustiti blokadu svoga rada i zakidanje svojih građana jer Zadar i Hrvatska imaju svoje zakone i propise i svi smo dužni poštovati demokratske procedure kako bi se zaštitila prava i ostvarile potrebe građana.

predsjednik Gradskoga vijeća
Živko Kolega

gradonačelnik
Božidar Kalmeta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...