Kalmeta pred Vijećem danas brani nova zapošljavanja: Zadarskoj gradskoj upravi odjednom svanulo sunce!

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas će pred svojim kolegama iz HDZ-a, nekolicinom iz SDP-a, HNS-a i nekoliko nezavisnih lista, pokušati obraniti nova zapošljavanja u Gradskoj upravi, koji su, kako se navodi, nastala zbog boljeg organiziranja gradske uprave, stabilizacije gradskog proračuna, ulaganja u kapitalne projekte i podizanja gospodarske konkurentnosti.

Iako je, vjerujemo, ne samo nama nego i većini sugrađana nekako pobjegla informacija u što se to konkretno uložilo i investiralo u proteklim mjesecima, nazivajući iste investicije kapitalcima.

Zadar, koji po plasmanu turističkog proizvoda, kako ga naziva gradonačelnik, kasni i za manjim općinama i selima popriličan broj desetljeća, povećao svoju konkurentnost, tako je prema riječima prvog čovjeka ovog grada iskoristio i dio novca iz EU fondova. Opet, nekoliko godina i desetljeća kasnije od drugih gradova.

Između ostalog, Kalmeta će se danas pohvaliti kako će na sajmu nekretnina u Münchenu biti predstavljen projekt “Vrata Zadra” za kojeg prema njegovim riječima uskoro kreće postupak izrade UPU-a.

Iako konkretnih informacija o postojećim, započetim projektima na području Zadra, koji čekaju svoj dovršetak, poput centra Mocire, Gaženice, Poliklinike ili primjerice poslovne zone Crno koja od 2008. godine nije zabilježila značajan pomak, Kalmeta će svojim stranačkim kolegama danas, kako je i sam najavio, pričati o uspješnosti turističkog proizvoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...