Cestitka_Uskrs

Radio Zadar danas slavi 46. rođendan. Glavni urednik Pajkin: “Mi danas imamo slušatelje iz cijelog svijeta”

Velik je danas dan za HRT – Radio Zadar. Naime, danas slavi 46. rođendan, prvi kojeg slave u novim, modernim prostorima.

Od svojih početaka Radio Zadar prati život Grada i zadarskoga kraja. Informativni program oduvijek je bio temelj djelatnosti, pa su tu i temelji elektroničkog novinarstva u Zadru. Djelatnici Radio Zadra dijelili su sudbinu sa svojim sugrađanima i u najtežim ratnim danima, govori za svoje djelatnike glavni urednik Toni Pajkin.

Svi oni a i on s njima vjeruju kako je pred njima velika budućnost. Radio Zadar danas, uz zemaljsko odašiljanje putem tri odašiljača – Ugljan 101,8, Ćlavac 103,0 i Pag 105,9 MHz, svoj program emitira putem interneta ali i putem domaćih IPTV platformi. Time je program ovog radija dostupan ne samo u Zadru i okolici, već i u cijeloj Hrvatskoj i svijetu.

Domovinski rat potvrdio je značaj ove radio postaje, a danas uz tzv. zemaljsko emitiranje radio emitira i program putem Interneta, te ima svoju vlastitu internetsku stranicu, ističe Pajkin.

Radio Zadar danas ima slušatelje diljem svijeta, i s nama komuniciraju putem društvenih mreža ili tradicionalno telefonom i dijele svoje medijske uratke i tako sudjeluju u kreiranju programa, dodao je Pajkin.

Kao jedan od dugovječnijih zadarskih glavnih urednika, kada je riječ o medijskoj sceni, Pajkin se osvrnuo i na konzumaciju medijskog sadržaja.

U ovih 46 godina promijenio se način konzumiranja medijskih sadržaja, ali se promijenio i Radio Zadar. I mijenja se, usvajamo nove tehnologije, organizacijski se prilagođavamo također. Sve to treba dati jednu novu dimenziju i novu kvalitetu u našoj 46-toj godišnjoj tradiciji, zaključio je Pajkin.

Za ovaj, 46. rođendan, zadarski HRT-ovci imaju posebnog razloga za slavlje. Naime, u rujnu su se uselili u nove prostorije, u najmoderniji HRT Centar u Hrvatskoj, pa će vjerujemo i slavlje biti dodatno zanimljivije.

Kolegama s Radio Zadra upućujemo sve čestitke u ime redakcije Antene Zadar. Sretno!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...